dinsdag 23 juli 2019
Top VvdM OZ Export via TFC TOP BLUEROOTS

Oprichter David Austin Roses overleden

Oprichter David Austin Roses overleden

De internationaal befaamde Engelse rozenveredelaar en oprichter van David Austin Roses, David Austin Sr., is op 18 december op 92-jarige leeftijd overleden.

De oprichter van David Austin Roses was gepassioneerd over rozen en altijd bezig met de veredeling van nieuwe rassen. In totaal heeft de veredelaar meer dan 240 rassen op zijn naam staan.

In 1961 bracht Austin de eerste roos op de markt, de Constance Spry (’Ausfirst’) in 1961. In die tijd wilde echter niemand de roos verkopen, waarop de veredelaar het zelf ging doen. Dat was het begin van David Austin Roses, volgens het bedrijf het eerste plantenmerk ter wereld.

Austin won diverse prijzen met zijn rozen heeft daarnaast diverse rozenboeken op zijn naam staan, waaronder The Heritage of the Rose (1988) en The English Roses (1993).

David Austin Jr, zoon en Managing Director van het bedrijf over zijn vader: “Mijn Vader - of Mr. A. zoals hij liefkozend genoemd werd binnen de Austin familie - was een opmerkelijke man. Zijn liefde voor de kunst van het veredelen van rozen was echt inspirerend; hij zag niets liever dan het plezier wat zijn rozen anderen deden."

Foto: David Austin Roses

 


20-12-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS