dinsdag 23 juli 2019
Top VvdM OZ Export via TFC TOP BLUEROOTS

Onderhandelingsresultaat CAO FloraHolland

Onderhandelingsresultaat CAO FloraHolland

Na toen onderhandelingsrondes hebben Royal FloraHolland en de vakbonden een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe CAO. De nieuwe CAO heeft een looptijd van 3 jaar en gaat in op 1 januari 2019, maar moet begin januari nog wel eerst goedgekeurd worden door de medewerkers van FloraHolland.

De werknemers van de bloemenveiling krijgen in die drie jaar een loonsverhoging van 7,5 procent en 1,5 procent in pensioen. Het loon gaat in stappen omhoog: op 1 januari 2019 stijgt het salaris met 1,5 procent, op 1 juli 2019 met 1 procent, op 1 juli 2020 met 2,5 procent en per 1 maart 2021 krijgen werknemers er nogmaals 2,5 procent bij. Deze maand, december 2018, krijgt het personeel eenmalig 100 euro uitgekeerd.

ORT
Werkt een werknemer normaal in een roosterdienst en is de werknemer ziek gemeld? Dan betaalt de werkgever de ORT voortaan door. Heeft de werknemer die normaal roosterdiensten verricht vakantie? Ook dan wordt de ORT doorbetaald tijdens opname van zowel de wettelijke als de bovenwettelijke vakantiedagen, met uitzondering van gekochte vakantiedagen. 

AOW
Voor het bereiken van de aow-leeftijd kunnen medewerkers, die minimaal tien jaar werkzaam zijn bij de bloemenveiling, gebruik maken van de 80-90-100-regeling. Dit houdt in dat ze ruim vier jaar voor de aow-leeftijd 80 procent kunnen gaan werken tegen 90 procent van het salaris en met 100 procent opbouw van het pensioen.

Daarnaast komt er onder meer een verruimde opleidingsregeling en is FloraHolland van plan tweehonderd uitzendkrachten in vaste dienst te nemen. Per 2020 voert de bloemenveiling een nieuwe pensioenregeling in.

De cao-gesprekken, die in april van dit jaar zijn begonnen, verliepen stroef. Vakbonden organiseerden eerder dit jaar nog een actie voor een eerlijke cao. De nieuwe cao gaat op 1 januari 2019 in. De vorige cao van de bloemenveiling is op 1 juli van dit jaar verlopen. Het personeel van FloraHolland moet begin januari nog wel oordelen of het akkoord gaat met het onderhandelingsresultaat. 

 


19-12-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws



2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS