maandag 20 mei 2019
FlowerTrials 1 mei Top VvdM AmaVerde

Lidl schenkt bijvriendelijke planten aan tien gemeenten

Lidl schenkt bijvriendelijke planten aan tien gemeenten

Supermarktketen Lidl schenkt bijvriendelijke bomen en struiken aan tien gemeenten. Met een actie konden klanten van Lidl hun statiegeld doneren aan Nederland Zoemt. Landelijk leverde deze actie voor Nederland Zoemt € 38.806 op. Lidl heeft dit bedrag verhoogt naar € 50.000.

Zeewolde is één van de gemeenten met het predicaat 'bijvriendelijk', die planten krijgt van Lidl. Hier werd afgelopen donderdag het startsein gegeven voor het planten van 1.200 planten. Het startsein werd gegeven door wethouder Egge Jan de Jong samen met Erwin van Liempd, directeur Landschapsbeheer Flevoland, Renée Bijvoets van Duurzaamheid Lidl Nederland en Thijs Otten, assistent supermarktmanager van Lidl Zeewolde.

De bomen en struiken worden geplant in een “bijenlint” en bestaat uit de aalbes, egelantier, gelderse roos, hondsroos, kardinaalsmuts, gele kornoelje, liguster, sleedoorn, boswilg en wegedoorn.

Nederland Zoemt
Nederland Zoemt is een project van LandschappenNL, Naturalis, IVN en Natuur&Milieu. Het project is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. De organisaties willen het voedselaanbod en de nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland structureel vergroten. Het gaat namelijk niet goed met de wilde bij, de helft van de 358 soorten is bedreigd. Van het groente en fruit dat wij eten is 80% afhankelijk van bestuiving door bijen en andere insecten.

 

 

Bron: www.FloraNews.com
14-12-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdW Florensis Vonq


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS