maandag 20 mei 2019
Top VvdM AmaVerde FlowerTrials 1 mei

Grote exporteurs verwachten omzetgroei in 2019

Grote exporteurs verwachten omzetgroei in 2019

CEO's van de grote Nederlandse exporteurs van bloemen en planten verwachten dat de omzet volgend jaar zal groeien. Ondanks een daling bij de top-5 afnemers is de sector op weg om de recordomzet van 6 miljard euro van vorig jaar te evenaren. Tot en met november ging de exportwaarde gelijk op, meldt branchevereniging VGB.

De groothandel in bloemen en planten staat om exportgroei weer op te pakken wel voor grotere uitdagingen. CEO's van marktleiders bepleiten versnelling op gebied van duurzaamheid, digitalisering en positionering en waarschuwen voor kostenstijgingen en voor meer regeldruk door onder meer de Brexit.

”Met 2019 voor de boeg moet er nog meer tempo worden gezet in verdere internationale verduurzaming. Het jaar erna willen we minimaal 90% duurzaam geteelde bloemen en planten verhandelen”, stelt CEO Marco van Zijverden van Dutch Flower Group (DFG).

“Dit jaar is de sector zich bewuster geworden van de ongemakkelijke situatie rond plastic”, signaleert Michiel de Haan, CEO van Royal Lemkes. 

”We moeten doorinnoveren in informatietechnologie omdat we meer data gestuurd moeten werken en ons ontwikkelen als een dienstverlener. Daar hoort een efficiëntere logistiek bij als antwoord op de kostendruk”, stelt Frank Koenen, CEO van FleuraMetz.

De CEO’s rekenen op een gezonde groei in 2019, zowel autonoom als door overnames of andere samenwerkingsvormen. Zij wijzen echter ook op de drukkende effecten van kostenstijgingen van met name arbeid, logistiek, valutaire schommelingen en toegenomen regelgeving. 

 

 

Bron: www.FloraNews.com
14-12-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Lutgo HR verzamel


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS