maandag 24 juni 2019
FN TOP add Bakker.com via TFC

Florensis Cut Flowers neemt in januari ultramoderne kas in Rijsenhout in gebruik

Florensis Cut Flowers neemt in januari ultramoderne kas in Rijsenhout in gebruik

Florensis Cut Flowers neemt in januari 2019 haar nieuwe ultramoderne kas in Rijsenhout in gebruik. De speciaal ingerichte kas voor de opkweek van Lisianthus is voorzien van een koelinstallatie, 180 mmol. belichting en optimale scherm- en verwarmingsinrichting. Hierdoor ontstaat stabiliteit in levering en maatvoering. Dit stelt Florensis in staat 365 dagen per jaar uniforme Lisianthus planten te leveren van het allerhoogste kwaliteitsniveau. 

Het bedrijf reageert met deze uitbreiding van 1,3 hectare op de forse autonome groei die het bedrijf heeft doorgemaakt in de verkoop van snijbloemen op de Nederlandse en exportmarkt. Naast een sterke positie in de opkweek van Matthiola en Antirrhinum is vooral de vraag naar Lisianthus sterk gestegen in binnen- en buitenland. De gehele 13.000m2 zal worden ingezet voor de opkweek van deze snijbloem. Alle Lisianthusplanten worden vanaf 2019 gekoeld en verduisterd opgekweekt.

Het hoogwaardig technisch ontwerp van de kas, waarbij het klimaat jaarrond optimaal is te sturen, is gefundeerd op de grote hoeveelheid kennis die de afgelopen jaren is opgedaan. Slechts een klein aantal bedrijven in de wereld beschikt over deze moderne en innovatieve technologie. Hiermee geeft Florensis invulling aan haar strategische ambitie richting het bieden van de beste kwaliteit gecombineerd met de hoogste leverbetrouwbaarheid.

 


12-12-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Anthura - VONQ


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS