maandag 17 februari 2020
1. RFH Trade Fair 2020 1. VB&P Teelt

Grootste omzetgroei transportsector in ruim 7 jaar

Grootste omzetgroei transportsector in ruim 7 jaar

De omzet van de transportsector groeide in het derde kwartaal van 2018 met 5,6 procent ten opzichte het derde kwartaal van 2017. Dit is de sterkste toename sinds het tweede kwartaal van 2011, zo meldt het CBS op basis van de nieuwste kwartaalcijfers. De omzetstijging was zichtbaar in bijna alle deelbranches en was het sterkst bij de binnenvaart en de koeriersdiensten.

De omzet van de koeriers steeg in het derde kwartaal met ruim 10 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dit werd vooral gevoed door de toenemende populariteit van webwinkels. De online omzet van de detailhandel steeg met bijna 18 procent.

In de binnenvaart steeg de omzet met 17,5 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dit is de grootste omzetstijging in ruim zeven jaar. Binnenvaartschippers vervoerden 5 procent minder goederen. Door de lage waterstand konden schepen minder vracht vervoeren en hadden schippers de onderhandelingspositie om hogere tarieven te vragen. Ook kregen de binnenvaarders een laagwatertoeslag om extra kosten te compenseren.

Ook in de meeste andere deelbranches stegen de omzetten in het derde kwartaal. De dienstverlening voor vervoer over water vormde de enige uitzondering daarop, met een omzetdaling van bijna 0,5 procent. 

Eenderde van de bedrijven in de transportsector verwacht dat de omzet in het vierde kwartaal nog verder zal stijgen. 

Bron: www.FloraNews.com
11-12-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. Kasgroeit


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS