maandag 24 juni 2019
Bakker.com via TFC FN TOP add

Bakker.com wisselt weer van eigenaar

Bakker.com wisselt weer van eigenaar

Bakker.com wisselt voor de tweede keer dit jaar van eigenaar. Het bedrijf is voor de tweede keer dit jaar overgenomen. Dit keer door de twee oud-eigenaren van Wehkamp, Paul Nijhof en Berend van de Maat. Het familiebedrijf ging begin 2018 failliet en maakte in april een doorstart onder de Nederlandse investeringsmaatschappij Globitas. Afgelopen donderdag werd bekend gemaakt dat Bakker.com overgenomen is door de voormalige eigenaren van Wehkamp.

Investeringsmaatschappij Yellow & Blue van Nijhof en Van de Maat heeft de meerderheid van de aandelen overgenomen. Globitas behoudt een minderheidsbelang en blijft eigenaar van het vastgoed. Erwin van Cooth blijft aan als ceo. Financiële details met betrekking tot de overname zijn niet bekendgemaakt.

Bakker.com was als postorderbedrijf actief in zeventien landen. Na de doorstart werden de internationale kantoren gesloten en de verkoop van tuinbouwproducten in een aantal verlieslatende landen gestaakt.

Bakker.com werd begin dit jaar failliet verklaard en startte door met vijftig van de tweehonderd medewerkers. Inmiddels heeft de etailer weer tweehonderd mensen in dienst. In de nieuwe opzet wordt de samenwerking aangegaan met andere e-commercespelers en retailers. “Deze kunnen gebruikmaken van het platform en van onze expertise en tegelijk meeliften op een snelgroeiende online markt voor groenproducten”, zei Van Cooth daar eerder over.

 

Bron: www.FloraNews.com
11-12-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS