vrijdag 24 mei 2019
Top VvdM AmaVerde FlowerTrials 1 mei

Geslaagde derde editie Masterclass Sierteelt WUR

Geslaagde derde editie Masterclass Sierteelt WUR

Tijdens de Masterclass Moderne veredelingstechnieken in de sierteelt van Wageningen University & Research (WUR) kregen deelnemers de mogelijkheid om hun kennis te verbreden, verdiepen en actualiseren. In totaal namen er 15 deelnemers uit de internationale sierteelt sector deel aan deze derde editie van de Masterclass.

De cursusleiders Frans Krens en Paul Arens, werkzaam bij het onderdeel Plant Breeding van Wageningen Plant Research, hebben samen met collega’s en sprekers uit de praktijk hun kennis gedeeld met de deelnemers. Gedurende 4 dagen hebben de deelnemers actuele kennis en inzichten opgedaan over moderne veredelingstechnieken en het gebruik daarvan in de sierteelt.

De eerste twee dagen stonden in het teken van kennis verbreding en verdieping op technologieën zoals DNA merker, sequentie bepalingen, biotechnologie, mutatie veredeling (o.a. CRISPR/Cas9) en voorbeelden van succesvolle toepassingen daarvan. Daarnaast was er ruimte in het programma voor gastcolleges uit het bedrijfsleven, vragen en konden deelnemers hun eigen casus in brengen. De Masterclass werd afgesloten met excursies naar Deliflor en NAK Tuinbouw.

 


06-12-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Hepke - Team Westland


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS