dinsdag 23 juli 2019
Top VvdM OZ Export via TFC TOP BLUEROOTS

Gaan we straks ook onze mooie producten zien? #blog #kerstcommercials

Gaan we straks ook onze mooie producten zien? #blog #kerstcommercials

Ik weet niet of jullie ze al gezien hebben, maar de leuke kerstcommercials van supermarkten en sommige andere merken zijn alweer op de TV te zien of online te vinden. Via deze link vind je een overzicht, wat steeds verder aangevuld wordt.
Natuurlijk smaken verschillen, maar er zitten ook dit jaar toch weer enkele hele leuke tussen. Sommigen zijn echte commerciële boodschappen en anderen spelen veel meer in op onze emotie. Maar na wat speurwerk kwam ik helaas erachter dat onze mooie bloemen en planten ontbreken.

Kerstcommercials
Bedrijven en merken maken er veelal iets speciaals van. De kersttijd is een moment van gezelligheid en overdenken, maar natuurlijk ook van samen zijn en saamhorigheid. In de commercials is dat zeker terug te vinden. En laten we eens eerlijk zijn het is ook een tijd waarin we dat zelf willen voelen en ervaren.

Met een commercial kan je daar erg goed op inspelen. Een merk zoals John Lewis weet er elk jaar weer iets bijzonders van te maken. Echte commercials om nog eens terug te kijken. En laten we wel wezen, wie is blij? Juist het merk is erg blij. Hoe meer we er over praten des te meer het blijft hangen en naar voren komt en dat is toch een belangrijk aspect van een commercial.
Kopen we direct ook meer? Misschien nog niet direct meetbaar maar op den duur heeft het zeker een positief effect.

Waar zijn onze producten?
Als we in deze tijd toch zo ontvankelijk zijn voor een positieve en mooie boodschap waar zijn dan onze mooie producten? We zien ze soms wel op een hoekje van een kastje staan of ergens anders, maar helaas niet prominent in beeld.
Passen onze producten niet in deze tijd? Ik zou zeggen juist nu. Een kerstgevoel is een stukje gezelligheid en een positieve sfeer. Wat brengen onze mooie producten? Juist….

Zou het niet mooi zijn als we als sector een tranentrekkende commercial weten te maken waarin onze producten staan te stralen en waar we de emotiefactor van onze producten volop kunnen benutten? Ik zie het al voor mij, een mooie verhaal met in de hoofdrol onze mooie producten die we met kerst hebben. Geen aanbieding of pure productpromotie maar een gevoel opwekken dat planten, bloemen en die mooie echte boom er echt bij horen en we anders iets missen. Zien jullie het al voor je?

Deze tijd vraagt om sfeer en gezelligheid en dat kunnen onze producten prima aan en hun steentje aan bijdragen. Wie gaat er eens meedenken voor een echte kerstcommercial voor volgend jaar?

Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.bossocialbusiness.nl
06-12-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos

Een stukje Sociale kanalen is en blijft voor velen wenselijk............

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS