zondag 18 augustus 2019
FN TOP add Top VvdM OZ Export via TFC

Bekendste kassenbouwer van Westland en zanger Cees van der Kruijk overleden

Bekendste kassenbouwer van Westland en zanger Cees van der Kruijk overleden

Cees van der Kruijk uit Monster, die ook wel 'de bekendste kassenbouwer van het Westland' genoemd werd, is dinsdag op 55-jarige leeftijd overleden. Cees werd bekend door het nummer Oeauw Kassenbouw dat hij samen met Peter Kruithof maakte voor de Westlandse band Kromme Jongens.

Dit nummer speelde een belangrijke rol tijdens de afscheidsconcerten van de band in 1997, in De Leuningjes in Poeldijk, waarbij zelfs een kleine kas gebouwd werd op het podium. Later werd die act herhaald in de musical over de Kromme Jongens, die in 2006/2007 in totaal bijna 27.000 bezoekers noteerde.

In beide gevallen trad Van der Kruijk op als voorman van de kassenbouwers. 'Het hoogtepunt van de show', zegt Peter Kruithof tegen Omroep West. 'Dat sloeg zo verschrikkelijk aan, mede door zijn verschijning. Tijdens het nummer ging hij de kas beglazen. Levensgevaarlijk, maar wel spectaculair. Het was een ode aan de kassenbouw.' 

Een andere bijnaam van Van der Kruijk was de ‘Westlandse Joe Cocker’. Die naam kreeg hij toen hij in 1998 de WOS-wisselbokaal en de beker won voor zijn uitvoering van ‘Unchain my heart’ van Joe Cocker in een Westlandse versie van de Soundmixshow. De kassenbouwer werd geroemd om zijn rauwe stemgeluid en perfecte imitatie van Joe Cocker.

foto: Kromme Jongens


06-12-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws



2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS