zondag 18 augustus 2019
FN TOP add Top VvdM OZ Export via TFC

Veel belangstelling voor chrysantencongres Vrienden voor het leven

Veel belangstelling voor chrysantencongres Vrienden voor het leven

Ruim 130 kwekers en veredelaars bezochten op 30 november het chrysantencongres in het World Horti Center in Naaldwijk. Het congres had als thema ‘Vrienden voor het leven’, wat staat voor de verbondenheid binnen het vak en voor de symbolische betekenis van de chrysant.

Onder leiding van dagvoorzitter Arnold Hordijk namen drie inspirerende sprekers de toehoorders mee in de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitalisering, duurzaamheid en marketing. Zo ging Joris van der Waart, expert op het snijvlak van marketing & technologie, uitgebreid in op digitalisering en de kracht van platformen. “Obsessieve klantgerichtheid en slim gebruik van technologie leidt tot ontwrichting vanuit onverwachte hoek. Kijk naar partijen als Bloomon en PicNic”. De laatste ontwikkelingen passeerden de revue, zoals blockchain, spraakgestuurde toepassingen, gezichtsherkenning en super apps. Na afloop ontstond er discussie aan de hand van stellingen.

Jack Stroeken, oprichter van Eco menu en BeGood& vertelde over de kansen en uitdagingen van duurzaamheid. Hij ziet kansen voor een chrysanten duurzaamheidslabel. Stroeken: “Combineer trends en ontwikkelingen en denk vanuit doelgroepen. Dit leidt tot anders kijken naar zaken dan hoe we dat van oudsher vanuit productiebedrijven gewend zijn. Met de nieuwe technologieën ben je beter in staat rechtstreeks doelgroepen te benaderen en je te onderscheiden”.

Eric van Arendonk, marketing adviseur bij Florpartners en merkbouwer van merken als Kanzi en Junami appels, sprak over het toevoegen van emotionele waarde aan chrysant. Van Arendonk: “Waarom hebben roos en tulp zo’n sterke associatie? En waarom heeft chrysant dit niet? De koopbeslissing is meer gedreven door emotie dan door ratio. 95% van de besluiten neemt de consument onbewust. Daarom is het een must om emotionele waarde aan chrysant toe te voegen.” 93% van de toehoorders was het met deze stelling eens en 63% vond het thema “vriendschap” goed bij chrysant passen.

De discussie tijdens het congres en de uitslagen van de stellingen zijn de basis voor een gezamenlijke chrysantenvisie. ChrysantNL pakt dit de komende periode op en zorgt dat er rondom de 3 besproken thema’s een plan van aanpak komt. Hierbij is er nauw overleg met Chryson, FPC Chrysant en de Landelijke Gewascommissie Chrysant.

Leerlingen van de afdeling bloemschikken van het MBO Westland kregen speciaal voor het congres de opdracht om bloemwerk met chrysant te maken in het thema vriendschap. Dit leverde leuke inzichten op voor de kwekers. Volgens chrysantenteler en voorzitter ChrysantNL Wouter Duijvesteijn hadden de leerlingen zich echt goed in het thema en in ons product verdiept. "Prachtig om te zien wat een creativiteit zij hebben met chrysant en hoe zij het thema hebben doorvertaald. Zij zijn immers de bloemisten van de toekomst”.
 


06-12-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS