zondag 18 augustus 2019
FN TOP add Top VvdM OZ Export via TFC

FloraMondo over grens van 100 miljoen euro omzet

FloraMondo over grens van 100 miljoen euro omzet

FloraMondo klokvoorverkoop heeft de omzetgrens van 100 miljoen euro overschreden, meldt Royal FloraHolland. De groeiende populariteit van het systeem is volgens de veiling vooral te danken aan het feit dat het via FloraMondo klokvoorverkoop mogelijk is vanaf één fust in te kopen.

Door deze fijnmazigheid is de jaaromzet over 2018 nu al meer dan 100 miljoen euro. Dat is een stijging van 25 procent ten opzichte van het eindresultaat van 2017, dat op 80 miljoen euro lag.

Het aantal actieve klanten groeide in 2018 tot ruim 800. Volgens de veiling is Klokvoorverkoop voor klanten een welkome aanvulling op de bestaande marktinstrumenten. Zij kunnen fijnmazig inkopen vanuit het klokaanbod. Producten die zij per se nodig hebben, worden eenvoudig en al voor het begin van de veiling ingekocht.

Het aantal kwekers dat gebruikmaakt van FloraMondo Klokvoorverkoop steeg het afgelopen jaar tot bijna 3.000. Ook voor kwekers is FloraMondo Klokvoorverkoop interessant. Ze stellen zelf de verkoopprijs vast en kunnen daarnaast ook gebruikmaken van de klokdistributie.

FloraHolland stelt dat het gebruiksgemak van het digitale verkoopkanaal toeneemt. Zo is Klokvoorverkoop geactiveerd op Floriday en kunnen klanten gebruikmaken van klantaccounts, waarmee ze via eigen in te stellen voorwaarden weer hun klanten laten inkopen vanuit het aanbod in FloraMondo.

 


05-12-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS