dinsdag 23 juli 2019
TOP BLUEROOTS Top VvdM OZ Export via TFC

Kentia Woonplant van de maand januari 2019

Kentia Woonplant van de maand januari 2019

De starten het nieuwe jaar met de Kentia als Woonplant van de maand. In januari met een van de weinige palmen die gedijt op weinig licht, lage luchtvochtigheid en koele kamers. Een mooie, groene verschijning, die in januari de plaats van de kerstboom prima in kan nemen.

Kentiapalm is een van de populairste, makkelijkste en sterkste palmsoorten voor in huis, kantoor, school of de openbare ruimte. De donkergroene geveerde bladeren bieden niet alleen sfeer, maar helpen ook de lucht in het vertrek te verbeteren.

De Kentia behoort tot de palmfamilie en groeit op Lord Howe Island ten oosten van Australië onder het bladerdak van grotere bomen. Hierdoor is hij gewend aan weinig zonlicht. Onder natuurlijke omstandigheden kan de palm wel 18 meter hoog en 6 meter breed worden, met bladeren van 3 meter lang. De kweekversie behoudt een bescheidener formaat.

Kentia Woonplant van de maand januari 2019 

Lage energiebehoefte
De palmen worden door middel van zaden vermeerderd en al het zaad wordt nog altijd geïmporteerd vanaf Lord Howe Island, zodat de authenticiteit gegarandeerd is. Om de kiemrust te doorbreken, zijn hoge temperaturen nodig, tot wel 35-40°C. Het hele proces duurt zeker 30 weken. De plant zelf groeit langzaam, de duur van de opkweek is afhankelijk van de grootte en dikte van de plant. Hoe dikker Kentiapalm is, hoe meer zaad er is gebruikt, hoe hoger de plant, hoe ouder Kentiapalm is. De kleinste potmaat is al bijna een jaar oud voor hij verkrijgbaar is, de grotere exemplaren gaan al snel naar zeven jaar. Dit verklaart deels de relatief hoge prijs van Kentiapalm. Voordeel is dat de plant zo duurzaam mogelijk wordt gekweekt, met een vrij lage energiebehoefte, iets dat steeds meer consumenten aanspreekt.

Kentia is verkrijgbaar van potmaat 13 met de kleine maatjes van 40 cm tot flinke palmen van 7 meter hoog in potmaat 46.

Meer informatie over de Kentia en promotiemateriaal voor de #woonplantvandemaand is te vinden op mooiwatplantendoen.nl

 

 

 


04-12-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Schneider Youngplants via Green Career Consult


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS