vrijdag 24 mei 2019
Top VvdM AmaVerde FlowerTrials 1 mei

Zomerbloemenkweker Florius start kwekerij in Colombia

Zomerbloemenkweker Florius start kwekerij in Colombia

Zomerbloementeler Florius SAS heeft in Colombia een een 30-jarig leasecontract getekend met de Colombiaanse overheid. Met de ontwikkeling van een nieuwe bloemenkwekerij in Colombia zorgt het bedrijf voor 1.500 nieuwe banen, met name voor vrouwen, in een economisch zwakke regio. Florius heeft al productielocaties in Nederland, Ethiopië en Kenia.

Bas Vloet en Julian Perez van FLorius zijn momenteel mee op handelsreis in Colombia met Minister-president Rutte en Minister van Landbouw Schouten. De deelnemende bedrijven aan de missie komen uit de landbouwsector, de watersector, logistiek en de gezondheidszorg. Daarnaast staat een aantal sociaaleconomische activiteiten op het programma onder meer op het terrein van arbeidsrechten.

Onderdeel van de handelsmissie is het NLinBusiness netwerk, een ‘business hub’ waar Nederlandse ondernemers terecht kunnen als zij in dat land aan de slag gaan. Het Holland House in het Colombiaanse Bogota is gisteren als eerste lid geworden van het nieuwe NLinBusiness netwerk. Uiteindelijk moet er straks een ‘businesshub’ te vinden zijn in de 40 belangrijkste economische groeimetropolen van de wereld.

bron: VNO-NCW

 


30-11-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen Schoneveld FT


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS