vrijdag 24 mei 2019
FlowerTrials 1 mei Top VvdM AmaVerde

Herstructurering Bayer, 12.000 banen weg

Herstructurering Bayer, 12.000 banen weg

Het Duitse chemie- en farmaconcern Bayer gaat op de schop. Daarbij verdwijnen de komende jaren 12.000 banen, zo'n tien procent van het totaal bij Bayer, zo meldt de NOS. Het meeste banen verdwijnen in Duitsland en bij de divisie gewasbescherming. De divisie diergeneeskunde wordt verkocht. Ook wordt gekeken naar het afstoten van Dr.Scholl (voetverzorging) en Coppertone (zonnebrandproducten).

De reden voor de ingrijpende herstructurering zijn kosten. Begin dit jaar nam Bayer het Amerikaanse Monsanto voor 59 miljard euro over. De fusie en de reorganisatie moeten samen vanaf 2022 per jaar €2,6 miljard besparingen opleveren. Monsanto maakt van Bayer de grootste producent van gewasbescherming en zaden ter wereld, maar levert ook een hoop claims en imago-uitdagingen op. Onder andere door rechtszaken rondom Roundup, die breed uitgemeten zijn in de media, is Bayer meer dan een derde van zijn koers verloren.

12000 banen weg bij Bayer

In andere delen van het bedrijf gaat Bayer juist meer investeren, tot eind 2022 voor 35 miljard euro, vooral in onderzoek en ontwikkeling. Bayer wil zich naar eigen zeggen zo goed mogelijk voor de toekomst klaarstomen als life sciences bedrijf.

Bij Bayer werken wereldwijd 118.000 mensen, waarvan ca. 1200 in Nederland. Niet duidelijk is of de reorganisatie ook Nederland zal raken. Bayer heeft een vijftal vestigingen, in Mijdrecht, Maastricht, Enkhuizen, Wageningen en Amsterdam.

 

 

 


30-11-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen Schoneveld FT


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS