maandag 20 mei 2019
Top VvdM AmaVerde FlowerTrials 1 mei

Lisianthus op de Bloemenagenda van december

Lisianthus op de Bloemenagenda van december

In december staat de lisianthus op de Bloemenagenda van Bloemenbureau Holland. Deze bloem die in december ons interieur verfraait, komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika, waar ze groeit in rivierbeddingen in de woestijn en op de prairie. In de staten Texas, Nebraska, Nevada en Colorado noemen ze deze plant dan ook de prairiegentiaan. In de jaren '30 van de vorige eeuw kruisten Japanse kwekers de prairiegentiaan. Daarmee legden ze de basis voor al die variëteiten die we nu kennen. De lisianthus wordt ook wel aangeduid met zijn officiële wetenschappelijke naam, de Eustoma.

De lisianthus komt het meest voor in het wit en paars, maar er is een enorme keus aan kleuren: de lisianthus is er behalve in het wit en paars ook in crème, blauw, roze, lila en zalmkleurig. Sommige bloemen hebben zelfs bloemblaadjes in meerdere kleuren. De lisianthus kent verder vele gedaanten: enkel-en dubbelbloemig, groot en klein, bloemrijk en soms ook met gefranjerde bloemblaadjes. Behalve dat ze zo kleurrijk zijn, doen lisianthus bloemblaadjes ook heel zacht en delicaat aan.

De lisianthus mag dan zacht en lieflijk aandoen, ze heeft wel een krachtige symboliek. Deze bloem staat voor waardering, dankbaarheid en charisma. Daarmee is het de perfecte kandidaat voor een boeket waar je een ander - of jezelf - blij mee kunt maken!

Meer inspiratie en informatie over de lisianthus is te vinden op mooiwatbloemendoen.nl

foto: L. de Boef 


19-11-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdW Florensis Vonq


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS