donderdag 20 juni 2019
Floranews TOP Bakker.com via TFC

Floriade dreigt miljoenentegenvaller te worden voor Almere

Floriade dreigt miljoenentegenvaller te worden voor Almere

Volgens het FD dreigt de organisatie van de Floriade in 2022 de gemeente Almere op te zadelen met een miljoenentegenvaller. "De kosten van de tienjaarlijkse wereldtuinbouwtentoonstelling kunnen volgens het college oplopen tot €28 mln, veel meer dan de €10 mln die is begroot. Een raadscommissie schat in dat de kosten wel eens kunnen oplopen tot €35 mln. De raad komt donderdag bijeen om het onderwerp te bespreken, maar liet al vorige maand unaniem weten niet zonder slag of stoot een nieuwe tegenvaller te accepteren.

Een impressie van het aan te leggen Floriadeterrein in Almere. Op de voorgrond is de verbrede Rijksweg A6 te zien, waaraan nu volop wordt gewerkt.
Een impressie van het aan te leggen Floriadeterrein in Almere. Op de voorgrond is de verbrede Rijksweg A6 te zien, waaraan nu volop wordt gewerkt.Foto: Amvest
De hogere kosten hangen samen met de gekozen ambitieuze opzet. In tegenstelling tot eerdere Floriades kiest Almere voor een wereldtuinbouwtentoonstelling gecombineerd met een bouwexpo. Onderdeel hiervan is de aanleg van een ‘groene’ stadswijk met 600 woningen en 60 waterwoningen. De beoogde projectontwikkelaar Amvest moet volgens afspraak nog voor de opening in 2022 ongeveer twee derde van de woningen hebben neergezet, zodat 'de stad van de toekomst' daadwerkelijk kan worden getoond."

Lees hier verder. 

 


07-11-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS