zondag 21 april 2019
Top VvdM Hamifleurs FlowerTrials

Westland als voorbeeld pur sang voor tuinbouwcluster BraziliŽ

Westland als voorbeeld pur sang voor tuinbouwcluster BraziliŽ

Management en bestuur van de faculteit Tuinbouw van Universiteit Jaguariuna en Veiling Holambra hebben een bezoek gebracht aan het Westland. Tijdens de handelsmissie is in het World Horti Center een samenwerking ondertekend tussen MBO Westland en de horticulturefaculteit FAAGROH van de Braziliaanse Universiteit. De organisaties gaan samenwerken om Braziliaanse en Nederlandse studenten internationaal op te leiden in de tuinbouw. De universiteit van Jaguariuna heeft sinds een jaar een eigen faculteit ‘Tuinbouw’.

Ondertekening van Memorandum of Understanding door Annemieke Kruyt, accountmanager stages Lentiz MBO Westland en Geraldo Eysink, directeur faculteit FAAGROH, Universiteit Jaguariuna.

André van Kruijssen, CEO Veiling Holambra: “De werkwijze in de Westlandse tuinbouwcluster is voor ons een voorbeeld pur sang. Wij willen, als Coöperatie Veiling Holambra, in onze regio de aanjager zijn voor tuinbouwontwikkelingen en hebben belang bij de uitwisseling van kennis met Nederlandse educatie. Wij werken samen met de faculteit FAAGROH van de universiteit in onze regio Holambra. In MBO Westland zien wij een partner waarbij onderwijs en bedrijfsleven elkaar ontmoeten.” .

Tijdens tijdens de handelsmissie werd ook een overeenkomst gesloten tussen FAAGROH en Fytagoras Leiden voor een ‘PlantarPuro’ (luchtzuiverende planten-)project. 

Tuinbouwbedrijven en educatieve instellingen willen op internationale schaal binnen de keten met elkaar samenwerken om kennis uit te wisselen over veredeling, handel of marketing. Management en bestuur van de faculteit ‘Tuinbouw’ van Universiteit Jaguariuna en Veiling Holambra bezoeken Westland om inzichten te krijgen hoe in Westland binnen de Greenport samengewerkt wordt. Naast een bezoek aan World Horti Center zijn diverse Westlandse tuinbouwbedrijven bezocht en waren er ontmoetingen met Sjaak van der Tak van LTO Glaskracht en Loek Hermans van Topsector Tuinbouw & uitgangsmaterialen. 

foto's: Rolf van Koppen Fotografie


07-11-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen Schoneveld FT


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS