dinsdag 17 september 2019
FN TOP logo FN TOP add

F.N. Kempen opent haar deuren voor de Techniek Driedaagse

F.N. Kempen opent haar deuren voor de Techniek Driedaagse

Op 6, 7 en 8 november opent F.N. Kempen in Mijdrecht haar deuren voor de Techniek Driedaagse, regio De Ronde Venen, Nieuwkoop en Uithoorn. Bijna 3.000 leerlingen van de groepen 7 en 8 en brugklassers gaan aan de slag met workshops die lokale ondernemers speciaal voor hen organiseren. 

De leerlingen maken kennis met zeven verschillende branchegroepen: Automotive & Logistiek, Bouw, ICT & Nieuwe Media, Installatietechniek, Metaal & Kunststof, Robotica en Agri Techniek. Van het programmeren van robots tot aan het metselen van een muurtje, het inwisselen van een autoband tot aan het besturen van een tractor: op de Techniek Driedaagse gebeurt het allemaal.

Om de toenemende krapte op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden, dienen overheid, onderwijs en het bedrijfsleven proactief samen te werken en tieners kennis te laten maken met de kansen en vooruitzichten van een opleiding en werk in de techniek en aanverwante sectoren. TechNet Amstel en Venen ontvangt op 6 november haar partners en de leden van ondernemingsverenigingen VIB, VON, OVAB en OVU voor een interactieve middag en avond in het kader van techniek, arbeidsmarkt en onderwijs. Ondernemers uit Nieuwkoop, Uithoorn en De Ronde Venen kunnen 6 november samen met leerlingen deelnemen aan een workshop en netwerken met ondernemers tijdens een borrel en informele ‘Meet & Eat’. Tijdens een interactieve paneldiscussie met minister Arie Slob en enkele prominente gasten, worden onder leiding van Annemarie van Gaal uitdagingen, oplossingen en beleid op dit terrein uitgediept.

Op 8 november tussen 17.00 en 20.30 uur kunnen ouders en belangstellenden een bezoek brengen aan de Techniek Driedaagse om te ontdekken dat techniek enorm veelzijdig is en dat er legio mogelijkheden zijn voor banen in de technische sector.

 


05-11-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS