dinsdag 26 mei 2020
FN TOP logo Let Hope Bloom

Google helpt studenten bij online carrière

Google helpt studenten bij online carrière

Vanaf vandaag, maandag 5 november, gaan 100 eerstejaars studenten van ROC Midden Nederland aan de slag in Google’s Digitale Werkplaats. Zo bereiden zij zich voor op de beroepen van de toekomst en ontwikkelen zij persoonlijke vaardigheden die nodig zijn in een wereld die steeds meer digitaal wordt.

De weg naar het certificaat begint met een realtime trainingsdag van Google. Studenten duiken in de online zakenwereld in 4 verschillende sessies: online marketing, targeting en online adverteren, de principes van effectieve websites en het realiseren van e-commerce websites. In de weken daarna volgen de studenten online lessen en verdiepen zij zich verder in deze onderwerpen in de Digitale Werkplaats, de online omgeving waar het leertraject van Google plaatsvindt. Na het behalen van een aantal badges ontvangen de studenten het certificaat.Aantrekkelijke startkwalificatie
Bedrijven geven aan dat het certificaat een zeer gewenste kwalificatie is voor het betreden van de zakelijke arbeidsmarkt. Studenten gaan tijdens de opleiding al in de praktijk werken. In het derde jaar lopen zij stage bij winkels met een online platform, waaronder bedrijven als Bol.com, Ikea of de Makro.

Klaarstomen voor de toekomst
De studenten zijn de aanstaande ondernemers in de retail- en e-business. Hun opleiding bij het Business & Administration College in Utrecht is in september gestart en duurt 3 jaar. Het grootste deel van hen volgt de opleiding Ondernemer Retail E-Business, een ander deel de opleiding Manager Retail. Werkgevers staan te springen om deze studenten. Het aantal mbo-vacatures is afgelopen jaar 20 procent toegenomen. De meeste mbo’ers zijn nodig in de sectoren Gastvrijheid, Retail en Zorg, zo vermeldt de website van het UWV.

 


05-11-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS