maandag 20 mei 2019
Dummen Orange Top Flower Trials Top VvdM AmaVerde

Anthurium Woonplant van de maand december 2018

Anthurium Woonplant van de maand december 2018

Anthurium is door Bloemenbureau Holland gekozen tot woonplant van de maand december 2018. De Anthurium is een van de meest geliefde kamerplanten. Mooi om te zien, makkelijk om te onderhouden en een hele persoonlijkheid in huis, die in wit een serene indruk maakt, terwijl de felgekleurde soorten juist een levendige uitstraling hebben.

De Anthurium is oorspronkelijk afkomstig uit de tropische regenwouden van Colombia, Guatemala en het Amazonegebied in Brazilië. Daar groeit de plant als epifyt: dat wil zeggen dat ze met relatief weinig wortels in en op bomen groeien zonder er voedsel aan te onttrekken. De plant krijgt daar voldoende licht, maar geen felle zon en staat er altijd lekker warm, met een hoge vochtigheidsgraad.

Hoewel het gekleurde deel door de meeste mensen voor de bloem wordt aangezien, is dat gewoon een gekleurd schutblad. De bloemetjes van Anthurium zijn namelijk heel klein en bevinden zich allemaal op de kolf.

Er zijn veel verschillende soorten Anthuriums. Zo is er de keuze uit grote, losse vormen met schutbladen als olifantenoren tot mooie compacte soorten met kleine bloeiwijzen. Er komen prachtige kleuren voor als wit, rood, roze, lila, lemon, groen en bruin, maar Anthurium wordt ook gekweekt als tweekleurige woonplant, met gespikkelde en met groene 'bloemen'.

De Anthurium staat graag licht, maar liever niet in de volle zon. Van een kamertemperatuur van 18-22°C wordt de plant heel blij. De potkluit mag niet uitdrogen, maar ook niet in het water staan. Regelmatig sproeien bootst de vochtigheid van het tropische regenwoud na. Uitgebloeide bloemen mogen worden verwijderd. Eens per drie weken plantenvoeding geven helpt Anthurium lang en rijk te bloeien

Rode, witte en groene Anthuriums lenen zich uitstekend voor frisse, eigentijdse decemberarrangementen. Presenteer ze met wat kerstdecoraties, hou het strak en modern: zwarte glanzende potten, zilver en goud. Gun de planten een beetje ruimte: de weelde aan stelen en bloemen komt het best tot zijn recht als ze vrij kunnen staan. Anthurium heeft mooie, dikke wortels die het uiterlijk van de plant meerwaarde geven in een glazen pot of vaas. Kleine potmaten kunnen in veenmos worden gewikkeld (kokedama) om als alternatieve kerstbal op een bord of schaal te schitteren. Na de kerst raken de pasteltinten in trek.

bron: mooiwatplantendoen.nl

 


02-11-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen Schoneveld FT


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS