dinsdag 2 juni 2020
FN TOP add FN TOP logo

Inspiratie, prikkels en kennis tijdens JEM-id Inspires: Cybersecurity

Inspiratie, prikkels en kennis tijdens JEM-id Inspires: Cybersecurity

Donderdag 1 november stond het World Horti Center in het teken van cybersecurity tijdens de tweede editie van JEM-id Inspires. Tijdens een interactieve sessie werden de bezoekers bewust gemaakt van de digitale gevaren op het internet en hoe zij zich daarvoor het beste kunnen beschermen.

Cybersecurity is het beschermen van computers, servers, elektronische netwerken en gegevens tegen schadelijke aanvallen van hackers. Een cyberaanval kan namelijk grote (financiële) gevolgen hebben. Uit het cybersecurity bewustzijnsonderzoek in 2018 bleek dat ‘poging tot phishing’ de meest voorkomende cybercriminaliteit was.

In een inspirerende lezing liet spreker en auteur Erik Jan Koedijk zien dat het van essentieel belang is dat een bedrijf beschermt is en blijft tegen hackers. Hij gaf adviezen en tips die zij zelf kunnen gaan toepassen binnen hun bedrijf. Aan het einde van de sessie vond er nog een interactieve quiz plaats, waarin de opgedane kennis werd getest.

Jem-Id zelf zich ook erg bewust van het feit dat gegevens die online staan, goed beschermd moeten zijn. “Wij moeten altijd extra voorzichtig zijn met onze eigen digitale gegevens, maar zeker ook die van onze klanten. Om die reden locken wij altijd onze computers, houden wij onze systemen up-to-date en wijzigen wij onze wachtwoorden regelmatig. Een hacker heeft namelijk maar een kleine opening nodig om toe te slaan.” aldus Martijn van Andel, eigenaar van JEM-id.

 


02-11-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS