dinsdag 23 juli 2019
Top VvdM OZ Export via TFC TOP BLUEROOTS

De 5 vragen aan ... Marien Kuijntjes

De 5 vragen aan ... Marien Kuijntjes

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Marien Kuijntjes en kom uit Aalst, een dorpje in de Bommelerwaard. Sinds kort werk ik bij Decofresh. Mijn carrière begon als kok bij de marine. Daarna werd ik bakker, maar door een tarweallergie heb ik afscheid moeten nemen van dit ambacht. Vier jaar geleden ben ik begonnen in de bloemensector, bij VHC. De allergie heeft me dus mooi gebracht bij een prachtig vak. Sinds kort werk ik bij Decofresh Roses. Hier ben in verantwoordelijk voor een transitie naar voornamelijk direct sales. Relaties opbouwen en onderhouden is wat ik doe. En dat met als doel rendement in de gehele keten. De uitdagingen die daarbij komen kijken, pak ik met beide handen aan.

Marien Kuijntjes

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Decofresh is een prachtig bedrijf en heeft diverse stakeholders. Dat maakt het erg mooi! Met de elf Keniaanse teeltbedrijven die de rozen leveren is er ook intensief contact. Het team in Aalsmeer dient efficiënt en zorgvuldig de rozen te verpakken en de verkoop gestroomlijnd te laten verlopen. Het is mijn rol om hierin zowel de belangen van de kwekers als de klanten in het oog te houden. Dat vraagt tact!
Dat Decofresh 15% van alle Keniaanse rozen verhandelt, toont ook dat we een belangrijke speler zijn in de rozensector. Het is dan ook een prachtig product met diverse mogelijkheden. We hebben meer dan 200 soorten rozen! De perfecte match vinden tussen roos en klant is mijn uitdaging!

De bloemensector verandert daarnaast in een razend tempo. De sector staat echt midden op het kruispunt, en de veranderingen gaan nog niet zo hard als ik zou willen. Dit getuigt ook de diversiteit aan platforms binnen onze sector. Ik geloof juist heilig in samenwerken. Lange termijn relaties zijn mijns inziens dan ook de basis voor de toekomst van ons als bedrijf. Om het bedrijf naar een hoger plan te krijgen op het gebied van digitalisering, marketing en alle andere zaken van deze tijd zijn er sparringpartners nodig. Juist die relaties zoeken waarin we verder kunnen gaan als alleen rechtuit is dan ook mijn doel.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Uiteraard houdt de moord op Jamal Kashoggi, de Saudische journalist, me enorm bezig. Niet zozeer het feit op zichzelf want er gebeuren gekkere dingen op de wereld. Maar het machtsspel wat er eromheen plaats vindt. Er wordt zo goed duidelijk dat er enorme belangen spelen, in sales termen de macht van de producent wordt duidelijk! Uiteraard vindt heel de wereld er wat van, maar uiteindelijk houdt iedereen zich, voorlopig althans, in. Zonder olie, namelijk geen draaiende economie.

Meer gericht op onze business zijn vooral de nieuwsberichten met betrekking tot duurzaamheid iets wat ik op de voet volg. De vraagstukken die daarin worden weggelegd naar ons en onze kwekers, de macht van de consument, is iets wat ons al bedrijf enorm bezighoudt. Iedereen tevreden is het streven, maar vaak iets wat nagenoeg niet haalbaar is. Als het ene gerealiseerd is staat het andere voor de deur. Ook hierin zie je dat relaties tussen verschillende ketenpartners je veel verder brengt. Door in gesprek te zijn en niet achter de meute aan te lopen weet je veel eerder de vragen uit de markt en kun je daarop in spelen. Als Decofresh zal dit dan ook een absoluut speerpunt zijn voor de komende tijd.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Dingen die ik graag nog zou willen oppakken en/of veranderen zijn er genoeg. Maar ik zal diegene noemen die mij persoonlijk het meest intrigeert.

Sales is veelal een gevoelskwestie, en uiteraard heb je bepaalde kaders waarbinnen je werkt. Maar het meeste gaat toch door ons eigen filter, het gevoel. Om dat gevoel nu optimaal te kunnen gebruiken heb je daarnaast informatie nodig om dat te voeden. Die informatie zodanig naar boven halen, data gedreven werken is iets wat mij enorm intrigeert. In mijn vorige werk ben ik zeer intensief bezig geweest met het ontwikkelen van een ERP-systeem. Zorgen dat je van productie tot afzet alles zo dusdanig onder controle hebt is een machtig gevoel. Omdat je dan die informatie kunt gaan gebruiken om verder te optimaliseren. Dat is de manier waarop je de toekomst met vertrouwen tegemoet kunt zien!

Wat ga je dit weekend doen?

Ik ben getrouwd en vader van twee prachtige kinderen, dus daar gaan we komend weekend heerlijk van genieten. Daarnaast een stuk voorbereiding voor volgende week, toch wel één van de belangrijkste weken van het jaar. Dan staat namelijk zowel de Royal Flora Holland Trade Fair als de IFTF op het programma! Voor ons als bedrijf een goede mogelijkheid om behoeften te peilen en initiatieven te promoten omdat zowel alle kwekers als de meeste van onze bestaande en potentiele klanten dan ook in Nederland zullen zijn. Uiteraard heet ik iedereen van harte welkom op onze stands bij FloraHolland (Stand 2.14) of op de IFTF (Stand E5.01).

Bloemengroet, Marien Kuijntjes
 

Bron: www.FloraNews.com
02-11-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Schneider Youngplants via Green Career Consult

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS