donderdag 20 juni 2019
Bakker.com via TFC Floranews TOP

Amsterdamse schoolkinderen starten bollenplantseizoen met Tulpenplantdag

Amsterdamse schoolkinderen starten bollenplantseizoen met Tulpenplantdag

Woensdagochtend 31 oktober werd voor de derde keer een Tulpenplantdag georganiseerd door Bulbs4Kids, het Tulp Festival en Vrienden van het Vondelpark. Als startschot van het plantseizoen van bloembollen maakten tientallen kinderen van de Nicolaas Maesschool een begin met het planten van 30.000 tulpenbollen bij het Vondelmonument in Amsterdam.

De 30.000 tulpen werden, naar een vooraf gemaakt ontwerp, geplant. Dit ontwerp bestaat uit kleurvlakken die geometrisch met elkaar verbonden zijn. De groepjes kinderen plantten de juiste kleur in de vakken. Tientallen vrijwilligers van de Vrienden van het Vondelpark maken de beplanting de komende weken af. In het voorjaar omringt het kleurrijke tulpentapijt het Vondelmonument.

Door kinderen zelf bloembollen te laten planten, maken ze spelenderwijs op een laagdrempelige en spannende manier kennis met de natuur, het is daarmee leuk én gezond. Het is ook nog eens wetenschappelijk bewezen dat dit bijdraagt aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen. 

De Tulpenplantdag is de aftrap voor Bulbs4Kids. In de week van 5 november ontvangen maar liefst 2.285 basisscholen verdeeld over Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Canada, een Bulbs4Kids pakket. Dit is een compleet lespakket, inclusief een gevarieerd assortiment bloembollen. Hiermee ontdekken zo´n 80.000 basisschoolkinderen met elkaar, op een leuke manier bloembollen.

 


01-11-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS