woensdag 27 mei 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Data heeft de grootste waarde als deze op de juiste manier wordt gepresenteerd

Data heeft de grootste waarde als deze op de juiste manier wordt gepresenteerd

Kwekers hebben tijdens de Data meeting van Codema SDF niet alleen meer inzicht gekregen in de grote schat aan data die zij beschikbaar hebben of de beste manier om die data te presenteren, maar ook in wat zij met elkaar kunnen bereiken. De meeting werd georganiseerd in Tomato World in Honselersdijk.

Wat misschien wel het belangrijkste inzicht was dat de aanwezigen kregen, is dat met elkaar veel meer bereikt kan worden dan alleen. Er werd gesproken over de overeenkomsten tussen stuk voor stuk unieke bedrijven. Op sommige onderwerpen zou meer dan 80% overeenkomst gevonden kunnen worden. Een standaard dashboard waarop de belangrijkste indicaties zichtbaar zijn werd dan ook geopperd als haalbare kaart. De meeting bleek een goed startpunt om vanuit verder te praten.

Codema SDF consultant Sjors ’t Hoen bracht zijn presentatie met een ongekend enthousiasme en gaf de zaal de mogelijkheid om een open discussie te starten.
Een voorbeeld van de vragen die ter tafel kwamen was: “zaken als omzet weet ik wel te benoemen, maar hoe zit het nu met de marge per kar en per klant?” Dit soort vragen kunnen met de juiste weergave van data duidelijk zichtbaar worden. Klanten met een grote omzet lijken vaak interessant, maar kunnen qua marge weleens minder interessant blijken.

Codema SDF laat weten vaker van dit soort meetings te gaan organiseren. 


30-10-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS