dinsdag 21 mei 2019
FlowerTrials 1 mei Top VvdM AmaVerde

Stand out in the crowd #blog

Stand out in the crowd #blog

Elke maand deelt Pull Position een blog met haar visie op en ervaring over uiteenlopende thema’s in de marketing en tuinbouwwereld. Dit keer vertelt Patricia de Vries-Petterson over de voorbereidingen voor de belangrijkste sierteeltbeurs van Nederland: de FloraHolland Trade Fair.

Voor onze branchegenoten staat de tweede week van november ieder jaar in het teken van de Trade Fair in Aalsmeer. Karren vol prachtige planten, bloemen en standbouwmateriaal worden het weekend ervoor het FloraHolland gebouw in gereden en gedurende drie dagen kan de bezoeker genieten van al het moois en nieuws dat de Nederlandse sierteelt te bieden heeft.

Patricia de Vries-Petterson

Komkommertijd?
De voorbereidingen van een beursdeelname beginnen niet pas een paar weken van tevoren. Nee, voor de zomerperiode aanbreekt is het tijd om een plekje te bemachtigen en als deze eenmaal bevestigd is, kan de organisatie van start. Bij Pull Position regelen we voor een tiental klanten de complete beursdeelname. We beginnen altijd met een briefing, een absolute musthave, vind ik. In een briefing worden de standspecificaties beschreven, maar wat vooral belangrijk is: welk doel hebben we voor ogen met de beursdeelname en welke boodschap willen we uitdragen met de stand? Essentiele informatie voor zowel de klant (kweker) als de standbouwer. Na de briefing volgen de ontwerpen van standbouwers die we samen met de klant bespreken. Naast het standontwerp en alle organisatorische zaken, regelen wij de promotie rondom de beursdeelname: een persbericht hier, een uitnodiging daar. Zijn er nog voldoende visitekaartjes, is er een nieuwe flyer nodig of willen we een bijzondere giveaway bedenken?

Opvallen in een menigte
Stap 1: keuzes maken! Hoe verleidelijk is het om als kweker je gehele assortiment te laten zien? Je bent immers trots op je producten en wilt de bezoeker zoveel mogelijk tonen. Alleen zien de bezoekers door de bomen het spreekwoordelijke bos niet meer. Dus adviseer ik: laat alleen zien wat er nieuw of uniek is en waarover gesproken wordt, dat valt op! De rest van het assortiment kan op het bedrijf zelf getoond worden. Dan is direct een reden om iemand voor een persoonlijk bedrijfsbezoek uit te nodigen! De Trade Fair is echt hét moment om noviteiten te tonen, een productuitbreiding aan te kondigen of zelfs een compleet nieuwe huisstijl te onthullen. Een opvallende outfit, een bijzonder element in de stand of spraakmakende weggever zijn voorbeelden van aandachttrekkers tijdens een beurs.

 

Pull’s rol
Mijn collega’s en ik begeleiden onze klanten van A tot Z en stellen ons hierbij op als heuse ‘spin in het web’, door te schakelen tussen alle partijen. Maar daar blijft het niet bij. Zo hebben we meerdere jaren speciaal voor onze klanten een beurstraining georganiseerd om hen klaar te stomen om drie dagen op de beurs te staan en je bedrijf ‘te verkopen’. Dit lijkt makkelijk, maar het is niet iets wat je zomaar doet! Diverse do’s en don’ts, beursdoelstellingen, maar ook benader- en gesprekstechnieken kwamen hierbij aan bod. Ook is er ieder jaar een Pull Position avenue in de plantenhal te vinden. Onze klanten staan zoveel mogelijk in één straat, zodat mijn collega’s Annelene en John hen optimaal kunnen ondersteunen bij de verkoop.

Aftellen geblazen…
Wij hebben al ontzettend veel zin in volgende week! We willen en kunnen nog niet te veel verklappen, maar om alvast een aantal highlights van onze klanten te noemen; Gerbera United komt met een spraakmakende mobiele presentatie, De Veranda-Solisplant lanceert haar nieuwe naam en huisstijl, bij Piet Vijverberg luiden de huwelijksklokken, bij Amazone Plant waan je je in een exotische jungle, bij Stolk Orchids stap je in een duurzame wereld en Together2Grow komt met een complete Flower Shop. Wij weten zeker dat dit stuk voor stuk niet te missen stands zijn!

 

Ook wij zijn van de partij

Als marketingbureau hebben wij geen eigen stand tijdens de beurs. Natuurlijk zijn we in onze ‘Pull Position avenue’ te vinden en bezoeken we met zijn allen de beurs om onze klanten te spreken en inspiratie op te doen. Om Pull Position te promoten gaan we dit jaar ons beeldmerk inzetten als locatiemarkering, zodat je weet waar je moet zijn. En we verspreiden een winactie. Natuurlijk zullen we dit online gaan promoten, het draait immers om een goede balans in de on-/offline marketing! Houd ons dus goed in de gaten.
Naast het organiseren van beursdeelnames voor onze klanten, doen we zoveel meer! Bekijk Ons Werk.
 


30-10-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Anthura - VONQ

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS