maandag 20 mei 2019
Top VvdM AmaVerde Dummen Orange Top Flower Trials

De 5 vragen aan…Frans-Peter Dechering

De 5 vragen aan…Frans-Peter Dechering

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Frans-Peter Dechering, getrouwd, vader van drie zoons en gek op sport. Ik ben woonachtig in het westen, maar werkzaam in het oosten. Na veel internationale, commerciële functies bekleed te hebben, ben ik sinds oktober 2017 actief als commercieel directeur bij Schoneveld Breeding. Een bedrijf dat ik al kende van diverse opdrachten, die ik voor ze heb mogen doen als zelfstandig consultant. Aangesteld als commercieel directeur bij een veredelaar kan ik mijn achtergrond als tuinbouwkundige en mijn specialisatie in commercie en innovatie goed combineren.

Vanuit deze rol ben ik de laatste tijd betrokken geweest bij de totstandkoming van ons merk Sweet Kisses; een nieuw concept gebaseerd op onze Primula Obconica. Wij hebben er bewust voor gekozen ons hiermee te richten op de retail, door een product aan te bieden dat er aantrekkelijk uitziet voor een brede doelgroep en aanzet tot impulsaankopen. Met een duidelijke boodschap, die aansluit bij het winkelend publiek. Verder houd ik me bezig met teamvorming en maak ik me sterk voor een bottom-up cultuur, waarbij er meer verantwoordelijkheid bij de teams komt te liggen. Het is een supergave functie, waarin ik me met mooie dingen bezighoud, van strategisch tot operationeel niveau.

Frans-Peter Dechering

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Vooral onze samenwerking met een groep van tien telers: Telersvereniging Touch Me+. Het is heel plezierig werken met deze groep van goede ondernemers. De samenwerking is open en gebaseerd op informatiedeling. We werken vanuit gezamenlijke denkkracht. Zo brengen wij veel marketingideeën in, die we continu kunnen toetsen aan het beleid van de ondernemers. Op salesniveau kijken we naar welke offertes we kunnen verwachten en bepalen we wie op welke behoefte kan inspelen. Het belang van de groep staat voorop, iedereen dient hetzelfde doel: onze producten zo aantrekkelijk mogelijk in de markt zetten. Deze werkwijze is uniek te noemen en werpt zeker zijn vruchten af. Mooi bewijs hiervan is Sweet Kisses, een project waar iedereen nauw betrokken bij is.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Vorige week was ik in Italië. Hier had met name de begrotingsproblematiek van dit land mijn aandacht. De instabiliteit van de Italiaanse markt is iets om je als veredelaar of teler zorgen over te maken. Politieke-onzekerheden en sociale-onzekerheden van een land zijn goed voelbaar. Dat zien we nu in Italië, maar ook in landen als Amerika, Turkije, Verenigd Koninkrijk en Argentinië, waarbij ook valuta-onzekerheden een rol (gaan) spelen. We zijn op een punt aangekomen waarop globalisering zijn piek heeft bereikt en we te maken krijgen met meer protectionisme. Zo merken we binnen de sierteelt dat de regels voor het exporteren van zaden en stekken worden aangescherpt. Dichter bij huis heeft de Brexit in het Verenigd Koninkrijk ons alert gemaakt, omdat we daar ook veel Sweet Kisses naartoe exporteren. Het op peil houden van onze afzet naar het Verenigd Koninkrijk is één van onze prioriteiten.

Primula Sweet Kisses

Wat zou je graag willen oppakken of veranderen?

In de sierteelt ligt er van oudsher een enorme focus op kostprijsreductie en efficiency. Ik zou willen dat we meer inzetten op het toevoegen van waarde, zoals we dat bij Sweet Kisses hebben gedaan, door er een mooie hoes en een gratis give-away aan toe te voegen. We voegen bij wijze van spreken tien cent aan kosten toe, maar creëren daarmee dertig cent aan waarde. Zo helpen wij retailers om in een hogere prijspuntenklasse terecht te komen. We ontzorgen ze door een plant aan te bieden waar ze een hogere consumentenprijs voor kunnen vragen, die snel verkocht wordt, geen derving veroorzaakt en een tevreden consument oplevert. Dat gedachtegoed zou ik graag breder willen uitdragen. 

Wat ga je dit weekend doen?

Ik ga dit weekend een motor kopen. Een tweedehands BMW R 1200 GS, die je gerust tot de zware off-road motoren mag rekenen (haha). Ik heb in het verleden veel motor gereden en wil dat graag weer oppakken. Zeker nu mijn vrouw en ik binnenkort verhuizen naar het oosten van Nederland, waar het een stuk lekkerder rijden is dan in de randstad. De kinderen gaan het huis uit; wij kunnen nu onze eigen keuzes maken. Het oosten trekt: In het bijzonder de hoeveelheid bomen (mijn vrouw) en de mogelijkheid om ver te fietsen zonder stoplichten (ikzelf). Daar kijken wij enorm naar uit.


 

Bron: www.FloraNews.com
26-10-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Lutgo HR verzamel

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS