dinsdag 21 mei 2019
FlowerTrials 1 mei Top VvdM AmaVerde

Appen met je klanten maar dan anders… #blog

Appen met je klanten maar dan anders…  #blog

Onlangs kreeg ik een paar maal de vraag of het niet mogelijk was om WhatsApp te gebruiken voor en met klanten. Dat kan voor snel klantcontact maar ook voor het verlenen van service zeer plezierig werken. Maar dan kunnen we toch gewoon een groeps-app opzetten? Natuurlijk is dat een optie maar er is ook een speciale app specifiek voor zakelijk verkeer. Dus we gaan ‘appen’ met de klanten maar dan net even anders.

WhatsApp for business
We gebruiken het bijna allemaal, WhatsApp. SMS is nog niet helemaal weg maar het scheelt niet veel. WhatsApp is eigenlijk, op een simpele manier gezegd, een SMS via het web maar dan met veel meer mogelijkheden.
Je kunt emoji’s of gemakkelijk foto’s toevoegen en een groepsapp aanmaken kan natuurlijk ook. Tegenwoordig vraag je om een betaling van een rekening, bijvoorbeeld met een groep vrienden, via een ‘Tikkie’ via WhatsApp. Gewoon een erg gemakkelijke tool.

Alleen dan voor zakelijk gebruik, kan dat ook? Natuurlijk kunnen we de gewone WhatsApp gebruiken. We kunnen groep maken van onze klanten of andere personen maar er zou eigenlijk iets meer mee moeten kunnen. En daarvoor is nu juist WhatApp Business App. Deze tool is hier te downloaden. Helaas alleen nog maar voor Android.
Naast de functies die ook beschikbaar zijn in WhatsApp Messenger, biedt WhatsApp Business:

• BEDRIJFSPROFIEL: Maak een profiel aan voor je bedrijf. Het profiel kan informatie bevatten over je bedrijf zoals website, locatie en verdere contact informatie.

• TOOLS VOOR BEDRIJFSBERICHTEN: Ben je afwezig maak dan gebruik van de mogelijkheid dit te melden. Of zendt een vast bericht naar iemand die het voor de eerste keer gebruikt.

• GEBRUIK VAN EEN VAST NUMMER: Niet alleen via mobiel maar ook via een vast nummer te gebruiken. Om een vast nummer te verifiëren, selecteer je de optie 'Bel me' om de code te ontvangen via een telefoontje.

• GEBRUIK ZOWEL WHATSAPP BUSINESS ALS WHATSAPP MESSENGER: Je kunt zowel WhatsApp Business als WhatsApp Messenger gebruikten op dezelfde telefoon. Wel een ander nummer gebruiken per app.

• LABELS: Voorzie de klanten of de chats van labels zodat je ze eenvoudig terug kan vinden.

• WHATSAPP WEB: Werk sneller en werk vanuit de browser van jouw computer.

• STATISTIEKEN: Meten is weten ook voor deze tool

Wat kan ik er mee?
Hou zakelijk en privé goed gescheiden. Dat is met de app erg gemakkelijk. Dus niet per ongeluk een erg persoonlijk berichtje naar de belangrijkste klant. Gebruik het kanaal om nieuws te delen. Laten we eerlijk zijn de app berichtjes, zeker wanneer ze lekker kort zijn, lees je toch wel.

Geef informatie aan klanten over orders en andere zaken. Deze snelle manier van werken is erg prettig. Denk eens aan klantenservice. Je kan vragen van een klant in een groep laten en mede door de groep laten beantwoorden of je appt apart even met de klant verder. Het is tenslotte een snelle manier van communiceren.
Stel ook eens vragen aan klanten zelf. Als je het kort houdt komen er zeker reacties terug.

Maak zeker gebruik van de webversie. Zit je achter een laptop dan tik je veel sneller dan via je telefoon. Het maakt het werken zoveel gemakkelijker.
Deel je contacten handig en goed in en je kan naar zo’n groep erg eenvoudig een berichtje sturen.

Een opmerking is misschien wel op zijn plaats. Via een appje wordt er veelal wel snel bericht terug verwacht. Hou daar wel rekening mee. Is het altijd noodzakelijk? Dat niet maar het is wel een verwachting bij een appje. Lukt dat niet pas dan op met het inzetten van deze tool voor klantenservice.

Ernst Jan Bos
Bos Social Business

 

Bron: www.BosSocialBusiness.nl
25-10-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen Schoneveld FT

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS