maandag 20 mei 2019
Top VvdM AmaVerde FlowerTrials 1 mei

Omzet Rhein-Maas eerste 9 maanden gelijk aan vorig jaar

Omzet Rhein-Maas eerste 9 maanden gelijk aan vorig jaar

De Duitse bloemen- en plantenveiling Rhein-Maas behaalde in de eerste 9 maanden van 2018 een productomzet van 272,4 miljoen euro. Deze lag hiermee ongeveer op hetzelfde niveau als in 2017. 

De omzet werd vooral behaald dankzij een sterk en recordbrekend voorjaar. Het derde kwartaal was op grond de algemene marktsituatie in Europa moeizaam. Lange perioden van hitte en extreme droogte zorgden voor een geringe aanvoer. De invloed van de weersomstandigheden was met name in de eerste helft van het kwartaal merkbaar voor de 'Freiland'-producten op de veiling, zowel in aangeboden aantallen, het tijdstip van verkoop als de kwaliteit van de producten. Tegelijkertijd leidde de terughoudende vraag bij klanten tot lagere prijzen. Vanaf medio augustus verbeterde de marktsituatie zich, zodat de productomzet in de laatste 2 weken van augustus boven het niveau van vorig jaar uitkwam. Veiling Rhein-Maas noteerde in september een normaal bedrijfsverloop en sloot de maand positief af ten opzichte van het vorig jaar.

Het digitale verkoopkanaal klokvoorverkoop blijft zich positief ontwikkelen. Veiling Rhein-Maas ligt qua omzet op schema ondanks de hete zomerweken, zodat het omzetdoel van 10 miljoen euro per 31 december 2018 realistisch blijft. Inmiddels hebben 571 klanten van de veiling toegang tot klokvoorverkoop en steeds meer klanten loggen ook dagelijks in om het aanbod te bekijken en te reserveren. Het gecumuleerde aandeel van de omzet via Kopen-Op-Afstand op de totale omzet lag over de eerste 9 maanden van 2018 op 28%, wat neerkomt op een geringe stijging ten opzichte van 2017. De belangstelling van de klanten voor dit digitale verkoopkanaal blijft nagenoeg stabiel.

                 

 


22-10-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdW Florensis Vonq


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS