dinsdag 20 augustus 2019
Top VvdM OZ Export via TFC FN TOP add

Duurzame EcoExpert tray nu ook in veilingverrekensysteem

Duurzame EcoExpert tray nu ook in veilingverrekensysteem

De van papierpulp gemaakte EcoExpert trays zijn vanaf vandaag opgenomen in het veilingverrekensysteem van Royal FloraHolland. De duurzame trays van Modiform hebben de traytesten doorstaan en per direct de code Fc225 gekregen. De code geldt voor de zes-gaats transporttray, de equivalent van de Normpack 200 reeks.

Shaun Herdsman, EcoExpert, Retail & Industry Division Manager van Modiform: “Door eisen vanuit de industrie, retail en consumenten hebben we met Royal FloraHolland een aantal maanden getest en we zijn trots erop dat de testen geslaagd zijn”.

            

Modiform streeft ernaar transport-en verpakkingsystemen voor de tuinbouw te produceren die duurzaam en milieuvriendelijk zijn. Daarom heeft Modiform een nieuwe productserie ontwikkeld met de naam ‘EcoExpert’. Deze serie is gemaakt van 100% gerecycled papier in plaats van plastic. De producten kunnen makkelijk gerecycled worden via het standaard papierafvalsysteem van huishoudens of retailers. Het wordt niet alleen gerecycled en gecomposteerd, maar mocht het in een natuurlijke omgeving terechtkomen, dan breekt het binnen één jaar af!

De duurzame serie bestaat op dit moment uit drie potten en acht verschillende transporttrays. Eind dit jaar wordt de serie uitgebreid met nog vier transporttrays en een volledige pot serie hebben van 9cm -19cm. Daarnaast worden ook op maat gemaakte ontwerpen ontwikkeld met kwekers en retailers.


 


19-10-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS