dinsdag 2 juni 2020
Let Hope Bloom FN TOP logo

FloraHolland vraagt om begrip tijdens vernieuwing IT-infrastructuur

FloraHolland vraagt om begrip tijdens vernieuwing IT-infrastructuur
FloraHolland laat weten keihard te werken aan een nieuwe IT-infrastructuur waarop alle aangeboden diensten storingsvrij draaien. De afgelopen periode zijn klanten van de veilingorganisatie  geconfronteerd met verstoringen, die duidelijk laten zien hoe hard de vernieuwingen nodig zijn.
 
De manier van samenwerken en zakendoen is de afgelopen jaren in een zeer hoog tempo verandert en er wordt steeds meer gebruik gemaakt digitale diensten. Dat stelt hogere eisen aan de IT-infrastructuur van de veiling. De huidige infrastructuur is sterk verouderd, storingsgevoelig én voldoet niet langer aan deze nieuwe eisen.
             

De gevolgen van de verouderde IT-infrastructuur zijn de afgelopen periode pijnlijk zichtbaar geweest. Problemen met het netwerk en een aantal servers hadden grote gevolgen voor de bereikbaarheid van de diensten. Het veilen moest een aantal keer onderbroken worden of werd later gestart en FloraMondo is uit de lucht geweest.

De veiling zegt beide zaken gestabiliseerd te hebben en noodmaatregelen getroffen te hebben om de kans op herhaling te verkleinen. Feit blijft echter dat de huidige infrastructuur verouderd is.

Binnen een aantal grote vernieuwingsprogramma wordt de komende tijd hard gewerkt aan het moderniseren van de netwerkinfrastructuur en worden alle diensten naar de 'cloud' verplaatst. Een grote IT-operatie terwijl de winkel gewoon open blijft. De veiling zegt er alles aan te doen om de gevolgen van deze verbouwing tot een minimum te beperken. Dit doen ze onder andere door aanpassingen te doen buiten de drukkere periodes en alles aanpassingen vooraf zeer goed te testen. Ondanks goede voorbereidingen kan het echter wel zo zijn dat er soms onvoorziene problemen ontstaan, die kunnen leiden tot storingen. FloraHolland hoopt op begrip van alle betrokkenen tijdens deze grote IT-operatie.

 


19-10-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS