maandag 20 mei 2019
FlowerTrials 1 mei Top VvdM AmaVerde

De 5 vragen aan...Marcel Groen

De 5 vragen aan...Marcel Groen

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Marcel Groen, een geboren en getogen Groninger. Na mijn studie Tropische Plantenteelt in Wageningen ben ik begin jaren 90 in de sierteelt sector aan de slag gegaan. Tot op de dag van vandaag doe ik dat met veel plezier. Na ruime ervaring te hebben opgedaan in de handel (im- en export uit Zuidelijk Afrika via Nederland weer Europa in) en bij MVA/Connect, heb ik 4 jaar geleden, samen met Ronald van den Breevaart, de kennis- en netwerk coöperatie Green Team Consultancy+ opgericht.

Ik ben getrouwd met Martine en heb drie studerende kinderen. Een levendig en internationaal georiënteerd gezin, waar ik super trots op ben.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Het feit dat ik geen functie bekleed, maar diverse rollen heb. Toen we gestart zijn met Green Team Consultancy+, hebben we dat gedaan vanuit de overtuiging dat wij onze ervaring en netwerk in kunnen zetten om grote ontwikkelingen op bijvoorbeeld het gebied van duurzaamheid, digitalisering en globalisering om te zetten in kansen voor de sector. En dat bij voorkeur door onderdeel te zijn van de oplossing. Dus niet alleen maar praten, vooral ook doen!

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Wat me het meest bezighoudt in het nieuws is de enorme polarisatie in bijna ieder nieuwsbericht. Dus niet specifiek 1 bericht, maar het gemak waarop zaken vaak eenzijdig worden belicht. Hierdoor verdwijnt de nuance. En dan heb je alleen nog maar extreem positieve of negatieve berichten (afhankelijk van je eigen standpunt). Gelukkig is de werkelijkheid veel genuanceerder. En als je het werkelijk wilt zien, gebeuren er veel mooie dingen. En die halen het nieuws dus niet!

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Ik vind dat ik actief ben in een prachtige sector. Met veel passie, innovatieve ondernemers, nog een prachtig assortiment en volop uitdagingen. Helaas gebeuren te veel dingen vanuit macht en/of traditie. Tradities die ons veel hebben gebracht, maar nu te vaak blokkerend zijn. Hier hoop ik een rol in te spelen: samen met ondernemers een toekomstbestendige sector creëren. Een sector waarin “de kas” (producent, veredelaar) gekoppeld is aan “de kassa” (de plek waar de consument geld uitgeeft). In een korte en duurzame keten. Met diensten en bedrijven die waarde toevoegen.

Wat ga je dit weekend doen?

We gaan twee dagen naar het hoge Noorden. Eerst in Assen een oude vriend bezoeken, die we hebben leren kennen in onze Zimbabwe tijd. Daarna bijpraten met mijn broer en schoonzus in Groningen. En op de terugweg even polshoogte nemen bij mijn moeder. Dus vooral family time. De tijd van sporthallen met de kinderen is een beetje achter de rug, maar zelf wil ik nog wel een gaatje zoeken om hard te lopen. De droom om mijn PR op de marathon te verbeteren is nog niet vervlogen, maar dit jaar beperkt gebleven tot 3x een halve marathon (toch opgeteld meer dan 1 :-).
 

Bron: www.FloraNews.com
19-10-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Lutgo HR verzamel

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS