maandag 24 juni 2019
FN TOP add Bakker.com via TFC

Studenten maken per solex kennis met heerlijke tuinbouwproducten

Studenten maken per solex kennis met heerlijke tuinbouwproducten

Een groep studenten heeft op de solex kennisgemaakt met de tuinbouw. Ze maakten tomatensoep en bruschetta bij Tomatoworld in Honselersdijk en deden The Pepper Challenge bij Westlandpeppers in De Lier. De Solex Groente Tour was georganiseerd door Greenport West-Holland in het kader van Dutch Agri Food Week.

Greenport West-Holland is de regionale netwerkorganisatie van overheid, bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en kennisinstellingen. Samen werken zij aan een vitale en duurzame toekomst voor het regionale tuinbouwcluster. De Greenport is een van de founding partners van Dutch Agri Food Week, die dit jaar voor de vierde keer plaatsvindt (5-16 oktober): boeren en tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel.

Lange sliert solexen
Ter gelegenheid van Dutch Agri Food Week organiseerde de Greenport de Solex Groente Tour voor studenten. De deelnemers waren afkomstig van verschillende studies, zoals Nederlands recht, Aeronautical Engineering, Geneeskunde en Voeding en Diëtetiek. Doel was de studenten te informeren over de Nederlandse tuinbouw én via de studenten hun netwerk te bereiken.

De studenten werden per bus vervoerd van station Delft naar De Tuinderij in De Lier, het startpunt van de tour. In een lange sliert solexen reden de studenten naar Tomatoworld in Honselersdijk. Daar kregen ze een rondleiding in de kas en uitleg over de teelt van tomaten en hoe de Nederlandse tuinbouw werkt aan een betere en gezondere wereld. Ze werden ook aan het werk gezet: de bruschetta, tomatensoep en fruitsalade mochten ze daarna tijdens een gezamenlijke lunch op eten.

De volgende stop was kwekerij Westlandpeppers in De Lier. Daar kregen ze uitleg over de smaak en pittigheid van pepers en een rondleiding door de kassen met pepers en minipaprika’s. Daarna was The Pepper Challenge. Enkele studenten durfden het aan te proeven van de allerheetste pepers van Westlandpeppers.

 


15-10-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS