vrijdag 24 mei 2019
FlowerTrials 1 mei Top VvdM AmaVerde

Orchidee op Bloemenagenda van november

Orchidee op Bloemenagenda van november

In november draait alles om de chic van orchideeën, met als speciale gasten de vanda, de cymbidium en de phalaenopsis.

Deze schoonheden van de op één na grootste plantenfamilie ter wereld zijn er in veel fantastische kleuren en vormen, die veelal afkomstig zijn uit het tropisch regenwoud. De verschillende soorten groeien daar als epifyten in en op bomen, op de takken of twijgen, met hun wortels in de lucht. De orchideeën die nu als snijbloemen in de winkel worden verkocht, zijn voortgekomen uit deze natuurlijke soorten.

De orchidee symboliseert pure vriendschap. Wanneer Brazilianen ze elkaar cadeau geven, krijgen ze een kus voor elke bloem. In India symboliseert de blauwe vanda vrede, en in China staat de cymbidium voor vriendschap. 

Voor iedere stijl is er wel een orchidee die erbij past. In het wild komt deze bloem in meer dan 25.000 soorten voor, en hij is er in allerlei indrukwekkende kleuren: van poederpastel en snoeproze tot Zen-wit. Er zijn er zelfs bij met tijgerprints, koeienvlekken en een strepenpatroon.

Of je nu de vlinderachtige phalaenopsis neemt, de glitterige vanda of de slanke cymbidium, ze zijn allemaal net zo mooi als hun naam reeds doet vermoeden. Veel soorten zijn er ook in verschillende maten, variërend van mini-bloemen tot exemplaren met de meest uitbundige bloesem.

De orchideeën zullen gedurende de gehele maand november te bewonderen zijn op de website mooiwatbloemendoen.nl, met mooie foto's en verhalen over exotische plaatsen.
 


15-10-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Lutgo HR verzamel


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS