dinsdag 25 juni 2019
FN TOP add Bakker.com via TFC

Fusie tussen BVB Substrates en Finse branchegenoot Kekkila

Fusie tussen BVB Substrates en Finse branchegenoot Kekkila

Familiebedrijf BVB Substrates gaat fuseren met de Finse branchegenoot Kekkilä, van moederbedrijf Vapo Oy. Op 1 januari 2019 zullen BVB Substrates en Kekkilä officieel samengaan.
Deze krachtenbundeling is dinsdag bekendgemaakt op een persconferentie in Helsinki.

Het Finse moederbedrijf Vapo Oy wordt met 70% de grootste aandeelhouder in de fusiegroep. Eigenaar Mart van Buuren van BVB verkoopt daartoe een groot deel van zijn aandelenpakket en wordt minderheidsaandeelhouder met 30% van de aandelen. De nieuwe combinatie heeft een omzet van €240 mln en telt vijfhonderd werknemers. De fusie heeft volgens de partijen geen gevolgen voor de werkgelegenheid. De directie blijft aan de onderneming verbonden. Het hoofdkantoor komt in het Finse Vantaa.

BVB heeft vestigingen in onder meer De Lier en Grubbenvorst en levert substraten aan professionals in de tuinbouwsector en indirect aan liefhebbers van tuinieren die de potgrond kopen bij tuincentra.

BVB en het Finse Vapo Oy werken al jaren samen en zijn vrijwel even groot. BVB zette vorig jaar €125 mln om en boekte daarop een nettowinst van bijna €4 mln. Het bedrijf is financieel gezond; in 2017 was er een eigen vermogen van €12,8 mln.

De keuze om samen te gaan is volgens de directie van BVB vooral een keuze voor de lange termijn. Van belang hierbij is dat het bedrijf nu direct toegang krijgt tot de belangrijkste grondstof: veen. Vapo levert namelijk de helft van alle veen die BVB nodig heeft bij de productie van zijn substraten. 

De familie Van Buuren doet weliswaar een stapje terug, maar zij verkoopt niet alle bedrijfsonderdelen. De logistieke activiteiten en het Nederlandse vastgoed blijven buiten de overeenkomst met de Finnen. 


11-10-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS