dinsdag 23 juli 2019
TOP BLUEROOTS Top VvdM OZ Export via TFC

Rhipsalis gekozen tot woonplant van maand november

Rhipsalis gekozen tot woonplant van maand november

Rhipsalis is Woonplant van november 2018. Maandelijks kiest Bloemenbureau Holland in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de woonkamer.

Het bijzondere aan de Rhipsalis is dat het eigenlijk een cactus is, maar dan zonder prikkelende trekjes. Deze snelle groeier hangt in lange, warrige ranken naar beneden of groeit bossig naar boven, net waar hij zin in heeft. Als woonplant is hij diepgroen van boven, wat ijler aan de uiteinden en prachtig voor spannende doorkijkjes en tafelveldjes. De plant wordt ook wel rotskoraal genoemd en is zo goed als onderhoudsvrij. Rhipsalis redt zich aardig met vergeetachtige watergevers, valt niet uit en is echt een beauty van een blikvanger.

Rhipsalis woonplant van de maand

Luchtzuiveraar
Rhipsalis groeit in regenwouden in Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en op een paar eilanden in de Indische Oceaan. De oerwoudachtergrond van Rhipsalis maakt het een woonplant met luchtzuiverende eigenschappen, zo blijkt uit onderzoek van NASA. 

Rhipsalis is en doet niet moeilijk
Lichte plek, volle zon, half schaduw: het maakt de Rhipsalis niet zoveel uit als hij maar eens per week matig water krijgt. Met af en toe een sproeibeurt doe je Rhipsalis een groot plezieren eens per maand een beetje plantenvoeding houdt de groei er lekker in.
Groeien de ranken te lang, dan kunnen ze gewoon weer in model worden geknipt.

 


11-10-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS