dinsdag 25 juni 2019
FN TOP add Bakker.com via TFC

Lijnrijders hebben een klik met de bloemist!

Lijnrijders hebben een klik met de bloemist!

Hugo Heemskerk, al meer dan 40 jaar eigenaar van Hugo Heemskerk Bloemenhandel heeft in juli 2018 zijn lijn verkocht aan W.K. Heyl. jr. b.v. - Vanaf 1 september ondersteunt en bedient hij zijn klanten niet meer vanuit zijn lijnauto, maar van achter zijn bureau met een groot assortiment voor de Duitse bloemist én met de juiste logistiek.

Vanaf 16 jaar op de lijn
“Toen ik een jaar of 16 was en de mavo had afgerond wilde ik maar al te graag aan het werk om geld te verdienen. Het vak lijnrijder leek mij ontzettend leuk; omdat het een spannend vak is, waarin je hard moet werken maar ontzettend veel vrijheid hebt, het onderweg zijn, zelf bepalen wat je doet én heel veel contact met klanten hebt!
In 1977 had ik de kans om te gaan werken bij een lijnrijder die een tour had in de Harz. De eigenaar was een stuk ouder dan ik en gaf direct al aan dat hij over tien jaar zijn bedrijf graag wilde overdragen. Dit zag ik wel zitten! Vervolgens ben ik dus 11 jaar bij hem in loondienst geweest en hebben we in 1988 de stap gemaakt om samen te gaan. Firma Pluimgraaf werd Firma Pluimgraaf & Heemskerk – en een paar jaar later mocht ik het alleen gaan doen. Toen werd het firma Heemskerk bloemen. Met 10 man personeel, een eigen box op de veiling en twee lijnauto’s was ik zelfstandig lijnrijder in de Harz!

Uitdagingen van een lijnrijder
Eén van de grootste uitdagingen waar ik (en alle lijnrijders met mij) mee te maken hebben is dat het steeds moeilijker wordt om kleine aantallen in te kopen bij de veiling.
Daarnaast worden de transportkosten steeds hoger en ‘slippen’ de wegen dicht. Dit merkte ik steeds meer, omdat ik hierdoor steeds minder klanten kon rijden en steeds later thuis was. Om vervolgens de volgende ochtend weer geconcentreerd mooie bloemetjes in te kopen. Dit viel niet altijd mee. Zeker niet omdat het inkopen steeds specifieker wordt.

Waarom Heyl?
Omdat Ik mijn klanten wil onderbrengen bij een bedrijf wat goede volledige service biedt voor de klant. Heyl is specifiek gericht op de bloemenwinkel en de bloemist in Duitstalige landen. 20 jaar geleden keek ik er al van op hoe Heyl die kleine aantallen voor een juiste prijs en op het juiste tijdstip bij de bloemist wist te krijgen; en dat 3x in de week. Toen ik het besluit genomen had om zelf niet meer verder te gaan, heb ik contact opgenomen met Bram Heijl. 

Bram Heijl: ,,Wij vinden het leuk dat Hugo contact met ons opgezocht heeft, na een paar vloeiende gesprekken hebben we elkaar de hand geschud en het glas geheven. We kunnen nu met elkaar de klant (Der Blumenladen) tot in de puntjes gaan (be)dienen!“

bron: WK Heyl jr bv
 

Bron: www.heyl.nl
10-10-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS