dinsdag 25 juni 2019
FN TOP add Bakker.com via TFC

Herfstsfeer met Amaryllis

 Herfstsfeer met Amaryllis

Na een heerlijke warme zomer, is de herfst aangebroken! Eén van de bloemen om de gezellige herfstsfeer mee in huis te halen is de Amaryllis, de koningin onder de bloembollen.
Denk aan knapperende haardvuurtjes, heerlijke zachte kussens om in te verdwijnen en lekkere warme plaids. De finishing touch zijn amaryllissen, ook wel Hippeastrum genoemd. In de tuin mag de natuur gaan slapen, maar in huis is de temperatuur zo aangenaam dat deze gigantische bloembollen het er heerlijk vinden. Dus wacht niet langer en maak je huis klaar voor het volgende seizoen.

Spectaculair groeiproces
De Amaryllis is een enorme bloembol, die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt. Er groeien wel 4 tot 6 megabloemen op een steel. Hoe groter de bloembol hoe meer bloemen. Doordat je ze in je verwarmde huis zet, denkt de bol dat het lente is. Al snel groeien er prachtige bloemen uit. Uit de bloembol groeien eerst bladeren en stelen en al snel zie je de eerste knoppen verschijnen. Na een paar weken groeien hier enorme bloemen uit. De bekendste bloemkleur is rood, maar ze zijn er ook in wit, oranje, roze en crème.Styling
Maar hoe style je amaryllissen nu in huis? Het lijkt misschien lastig, maar dat is het niet. Alle voedingsstoffen zitten in de bol, en daarom hebben ze geen extra aarde en water nodig. De bloemen zullen altijd in vol ornaat schitteren. Je kunt de amaryllisbollen los in een glazen vaas zetten, met of zonder aarde eronder. Maar ze kunnen bijvoorbeeld ook los op een schaal gelegd worden. De keuze is aan jou. Zoek de styling die jij het mooiste vindt.

bron en foto: iBulb
 


05-10-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS