maandag 28 september 2020
FN TOP add FN TOP logo

JEM-id wil digitale AGF-wereld opschudden met FreshBabel

JEM-id wil digitale AGF-wereld opschudden met FreshBabel

Jem-id heeft een nieuw onafhankelijk platform voor de AGF-sector gelanceerd, dat zich focust op de ineffiënte manier van communiceren en de digitale handel in de keten. JEM-id wil met FreshBabel de Nederlandse handel meer inzicht, transparantie en gemak bieden door middel van een universele berichtenstroom en een centrale handelsplaats waar vraag en aanbod samenkomt.

FreshBabel is het nieuwe en onafhankelijke platform voor de AGF-sector waar digitale handel en de vaak inefficiënte manier van communiceren worden aangepakt. Hierbij staat het platforml los van andere softwaresystemen, waardoor het voor bedrijven in de AGF-sector niet meer noodzakelijk is om systemen aan te passen aan klanten, leveranciers of partners. Op het moment bestaat het nieuwe platform uit twee onderdelen: FreshBabel Messenger en FreshBabel Supply.

Met het onderdeel Messenger wordt het mogelijk om berichten over bedrijfsprocessen, zoals orders, verladingen, transport, facturen etc., op een universele manier met klanten en leveranciers uit te wisselen. JEM-id speelt hiermee tactisch in op de vaak tijdrovende en inefficiënte manier van communiceren in de AGF-sector. Het overtypen van orders en alle daaropvolgende gegevens is bijvoorbeeld erg tijdrovend en fouten zijn snel gemaakt. Waar veel bedrijven op het moment werken met EDI berichten zijn deze berichten vaak niet volledig, waardoor veel handelingen nog door handmatig werk moeten worden opgelost. Zo wordt er met FreshBabel Messenger ook gedacht aan de berichten over fulfillment, producties, transport en nog meer.

Het onderdeel Supply is een onafhankelijk handelsplatform voor de AGF-sector waarmee handelaren direct uit elkaars assortiment of voorraad kunnen kopen. Tegenwoordig zijn handelaren veel over en weer aan het bellen over beschikbare aantallen en prijzen, vergelijkingen aan het maken van prijslijsten die per e-mail binnenkomen en bestellingen handmatig aan het invoeren. FreshBabel Supply biedt één centrale plek waar al deze werkzaamheden inzichtelijk, transparant en real-time zijn. Dit zal voor handelaren meer gemak bieden en tijd besparen.

De naam “FreshBabel” is geïnspireerd op de oeroude mythe over de toren van Babel, die nooit is afgemaakt door onderlinge spraakverwarring. JEM-id ziet de link naar de AGF-sector door de verschillende softwarepakketten die gebruikt worden, maar niet in staat zijn om via één, uniforme ‘taal’ met elkaar te kunnen communiceren. Met FreshBabel Messenger wordt de ‘digitale spraakverwarring’ teruggedrongen door middel van universele berichten. Dit zorgt ervoor dat iedere speler in de AGF-sector via één format kan communiceren, onafhankelijk van het softwarepakket waarmee gewerkt wordt.

 


03-10-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ThursdOnlineTradeFair


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS