maandag 24 juni 2019
Bakker.com via TFC FN TOP add

Inwoners Almere positiever over Floriade

Inwoners Almere positiever over Floriade

Almeerders zijn positiever over de Floriade in 2022 dan een jaar geleden. Dit blijkt uit cijfers van een onderzoek dat de gemeente Almere jaarlijks laat uitvoeren. Vorig jaar was 34 procent positief en dit jaar is dit gegroeid naar 40 procent. Opvallend is dat minder Almeerders zich zorgen maken over met name de kosten van het evenement. Waar dit in 2017 nog bij 87 procent van de inwoners van Almere zo was, is dat dit jaar gedaald naar 67 procent.

Tot 2022 houdt de gemeente Almere elk jaar een onderzoek onder de bevolking om de mening over de Floriade te peilen. Van de 1084 benaderde Almeerders werkten er dit jaar 720 mee. De resultaten van de steekproef zijn representatief voor alle inwoners van Almere en goed te vergelijken met de uitkomsten van het onderzoek van vorig jaar.

De bekendheid met de Floriade én met het feit dat deze in Almere georganiseerd wordt, is hoog: 99 procent van alle Almeerders weet enigszins wat de Floriade is en dat deze georganiseerd wordt in Almere in 2022.

Almeerders zijn positiever geworden over aspecten van de Floriade. Zo geeft een meerderheid aan dat zij denken dat de Floriade kansen oplevert voor werkgelegenheid, dat ondernemers profiteren en dat het bijdraagt aan de levendigheid van de stad. In 2017 waren Almeerders het hier in meerderheid nog mee oneens.

Ook zijn de inwoners van Almere in 2018 duidelijker over wat de Floriade volgens hen moet opleveren. In 2017 hield een grote groep zich bij deze vragen op de vlakte, in 2018 zien we dat steeds meer Almeerders keuzes maken. Daarbij zijn duurzaamheid en een groenere stad belangrijke aspecten.

Wethouder Loes Ypma is tevreden met de resultaten, maar het onderzoek leert ook dat er nog het nodige moet gebeuren, "Het unieke van deze Floriade gaan we nog beter over het voetlicht brengen. Het evenement en de stadswijk gaan de identiteit van Almere als groene stad versterken. Dat doen we samen met de vele mooie, groene initiatieven van inwoners en ondernemers. De Floriade gaat Almere een krachtige impuls geven, daarvan ben ik overtuigd. Een evenement waar de Almeerders trots op zijn. De hele wereld komt in 2022 kijken hoe wij hier een bijdrage leveren aan de stedelijke uitdagingen van de toekomst.”

 


01-10-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS