maandag 16 september 2019
FN TOP add FN TOP logo

Hoe Harry Kosterman de juiste fotos maakt van zijn seizoensproduct

Hoe Harry Kosterman de juiste fotos maakt van zijn seizoensproduct

Harry Kosterman uit Maarssen kweekt Amarcrinum Howardii. De roze trompetachtige bloem Amarcrinum Howardii is een kruising tussen Amaryllis Belladonna en Crinum Moreï. Harry wil graag de juiste foto’s aanleveren van zijn seizoensproduct. Hij kreeg hulp van Ben van den Ende en Simon Vlieger van Royal FloraHolland. 

"Ons product staat het hele jaar in de kas en we oogsten van augustus tot november. Toen ik op 9 augustus weer begon met veilen kreeg ik direct een e-mailtje van veilingmeester Simon Vlieger waarin hij aangaf dat er nieuwe richtlijnen waren. Toen ik deze richtlijnen gekregen had, heb ik er gelijk werk van gemaakt "De nieuwe foto's heb ik zelf gemaakt met mijn smartphone; dat ging eigenlijk heel vlot. Je moet natuurlijk geen Nokia 3210 gebruiken, zegt hij lachend. Dit is de iPhone 8, die maakt hele scherpe foto's.

Mijn schoonzus heeft me geholpen met het inzetje van de bloem. Zij heeft een spiegelreflexcamera en heeft dat heel goed gedaan met een witte achtergrond, en de juiste belichting. Hoeveel tijd ik ermee bezig ben geweest? Ik schat in zo'n drie uur, inclusief de tijd waarin mijn schoonzus me geholpen heeft. Je kunt een professionele fotostudio inrichten, maar dat hoeft dus niet."

Handige tips!
"Dingen die ik niet weet, vraag ik aan Ben van den Ende. Met hem heb ik telefonisch en via WhatsApp contact. De oude foto was recht van boven; maar, dat wil Royal FloraHolland niet meer. De bloemen in doos moeten nu schuin op de foto. Ben gaf me bijvoorbeeld de tip om de bloemen anders in de doos te leggen. Zoals ik het deed leken het net rabarberstelen. Gek dat ik daar zelf niet op gekomen ben. Dus, dat heb ik veranderd en nu ziet het er keurig uit."

Bloemen in doos of emmer
"Ik vind de richtlijnen heel duidelijk. Er staat ook nog in wat je moet doen als je in een doos of emmer veilt. Zelf heb ik twee sorteringen in dozen, met dertig of veertig takken erin. Dat heeft met de lengte van de takken te maken: de zeventigers of de zestigers. En soms ik heb ook bloemen in fust, in de 996. Daar heb ik ook een foto van gemaakt. De foto's heb ik zelf in de beeldbank ingevoerd. En sindsdien verschijnen ze op de klok, op het scherm."

Succes verzekerd
"Ik begreep van Ben dat op meerdere manieren ondersteuning kunt krijgen van Royal FloraHolland. Bijvoorbeeld bij dat inzetje rechtsonder op de productfoto. Daar hebben veel tuinders wel hulp bij nodig, denk ik. Wij hebben verstand van bloemen maken, maar ieder zijn vak. Met een beetje begeleiding van Royal FloraHolland moet dat bij iedereen zeker lukken."

bron: Royal FloraHolland 


01-10-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen Move2Catch


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS