zondag 18 augustus 2019
FN TOP add Top VvdM OZ Export via TFC

Anthuriumkwekers laten hart spreken in Hagaziekenhuis

Anthuriumkwekers laten hart spreken in Hagaziekenhuis

Voorafgaand aan Dress Red Day, zaterdag 29 september, verrasten Nederlandse anthuriumkwekers artsen en verpleegkundigen van het HagaZiekenhuis alsook het aanwezige publiek met hartvormige anthuriums. Voor de gelegenheid werden in de hal van het ziekenhuis twee grote harten van duizenden anthuriums geplaatst. Iedereen die bovendien een donatie (groot of klein) aan de Hartstichting deed, kreeg een anthurium cadeau. Daarbij kon gekozen worden uit een kamerplant of modeaccessoire.

Hartstichting actie Anthuriums

Bloemstyliste Sarah Dikker trad voor de gelegenheid op als ‘Flowerdokter’ en maakte anthuriumarmbanden, hoeddecoraties en corsages. Met de activiteit in het Haagse ziekenhuis is de campagne ‘Hart in actie 2018’ afgesloten. Gedurende de septembermaand hebben anthuriumkwekers met diverse acties geld ingezameld voor de Nederlandse Hartstichting. De inzamelingsactie in het HagaZiekenhuis heeft ruim 600 euro opgebracht.

 

De campagne ‘Hart in actie’ wordt voor het vijfde jaar op rij gevoerd. Van elk verkochte anthurium (in speciale hoes) dragen de kwekers € 1,00 af aan de stichting. Met de totaalopbrengst worden AED’s aangeschaft. Het is een draagbaar apparaat dat, middels een elektrische schok, het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. In Duitsland hebben de anthuriumkwekers actie gevoerd ten behoeve van de Duitse Hartstichting. Naar verwachting zal de totaalopbrengst medio oktober bekend zijn.

Foto's: Anthuriuminfo.com
 


01-10-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS