zondag 18 augustus 2019
Top VvdM OZ Export via TFC FN TOP add

Roos op Bloemenagenda oktober

Roos op Bloemenagenda oktober

De Koningin van de Bloemen staat in oktober op de Bloemenagenda van Bloemenbureau Holland. De weergaloze schoonheid van de roos maakt haar tot een speciale gast bij elke gelegenheid en in elke ruimte.

De Grieken, Romeinen en Egyptenaren ontdekten de schoonheid van de romantische roos al duizenden jaren geleden; wij moesten daarvoor wachten tot de 16e eeuw. De populariteit van de roos neemt nog voortdurend toe, en elk jaar worden er weer tientallen nieuwe rassen aan de reeks toegevoegd. Eén zekerheid hebben we: de roos zal nog lang, zeer lang in ons midden blijven!

Rood, wit, geel, roze, paars, oranje en groen. Felgekleurd of in pastel, tweekleurig of meerkleurig. Grote bloemen, kleine bloemen, korte stelen, lange stengels, los of aan een tros. Als je in een romantische bui bent, kun je al gauw overweldigd raken door de enorme keus aan rozen. En dan komen er ieder jaar nog nieuwe variëteiten bij ook! Wat te denken van een roos met een groen hart?

De roos staat voor liefde en vertrouwen, terwijl de doornen aangeven dat liefde niet altijd rozengeur en maneschijn is. Vooral rode rozen zijn onlosmakelijk verbonden met de liefde. Maar wist u dat elke kleur zo zijn eigen betekenis heeft?

Rood: liefde en respect.
Wit: ware liefde, zuiverheid, waardigheid, kuisheid.
Roze: geluk, dankbaarheid, deugdzaamheid.
Oranje: verlangen, waardering, sympathie.
Geel: hechte vriendschap, solidariteit.

Ook de combinatie van kleuren en de combinatie met andere bloemen heeft een bijzondere betekenis. Een rode roos in combinatie met een witte staat voor de wens altijd bij elkaar te mogen blijven. Veel rozen in een boeket staan voor dankbaarheid, en één enkele roos in een groot gemengd boeket betekent: "Je bent mijn enig ware liefde!". Laat de rozen spreken!

De consument kan speciale DIY-projecten vinden op mooiwatbloemendoen.nl.

 


25-09-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Schneider Youngplants via Green Career Consult


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS