donderdag 20 februari 2020
1. RFH Trade Fair 2020 FN TOP add

Container centralen vervangt rode label

Container centralen vervangt rode label

Dit najaar komt Container Centralen (CC) met een nieuw label voor de CC Container, die het huidige rode label in januari 2019 zal vervangen. Het label toont dat een kar legitiem onderdeel is van de CC Pool en wordt aan alle klanten van Container Centralen verstrekt die CC Containers onder contract hebben. De introductie van een nieuw label is een van de maatregelen die worden genomen om het CC Pool Systeem eerlijk te houden voor alle gebruikers.

De kracht van de CC Pool is dat het een open systeem is en dat het materiaal uitwisselbaar is. Hierdoor kunnen echter ook onregelmatigheden optreden, bijvoorbeeld wanneer een bedrijf containers uit het oog verliest. Die containers blijven in de Pool rouleren, maar zonder officiële eigenaar. Er zijn ook gevallen van fraude bekend, waarbij containers die niet van CC waren, aan de Pool werden toegevoegd met valse labels.

Jaarlijks komt slechts een klein percentage CC Containers in een depot, waardoor CCdie onregelmatigheden niet kan controleren zonder alle deelnemers aan de Pool hierbij te betrekken. Met het vernieuwen van de labels wordt de CC Pool ‘gereset’; alle klanten van CC ontvangen het aantal labels waarvoor zij een contract hebben. Hiermee worden containers zonder eigenaar en met valse labels uitgesloten.

De nieuwe labels zullen in november en december aan de deelnemers van de CC Pool worden verstuurd. CC vraagt alle deelnemers hun deel van de Pool te verzorgen, door uiterlijk 7 januari 2019 de labels te bevestigen aan de CC Containers die in hun contract zijn opgenomen. Er zijn geen aanbevolen wijzigingen in werkprocedures: scannen van de labels is niet verplicht.

Verdere maatregelen
Eerder dit jaar verlaagde CC het quota voor plaatreparatie van 100% naar 40% om de mogelijkheden om zonder betaling gebruik te maken van het CC Pool Systeem te verkleinen.
Daarnaast onderneemt CC juridische stappen tegen vervalsers van labels en importeurs van containers die niet van CC zijn, maar wel het CC-logo voeren. Die zaken worden altijd discreet afgehandeld.
 
Deelnemers aan de Pool die artikelen hebben die overeenkomen met de kwaliteitsnormen van CC en deze aan de Pool willen toevoegen, zijn welkom. Deze gelegenheid is beveiligd tegen misbruik, omdat containers via het RFID-label administratief gekoppeld blijven aan de partij die ze heeft ingebracht. 
 

 


24-09-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 ANTHURA IGOTY


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS