maandag 24 juni 2019
FN TOP add Bakker.com via TFC

Oogsten voor de storm

Oogsten voor de storm

Dahliakweker Jelle van der Linden uit Hillegom oogstte donderdag samen met zijn medewerkers koortsachtig de laatste dahlia’s van het land voordat de eerste najaarsstorm dit weekend losbarst.

De dahlia is de laatste jaren bezig met een stille opmars. Binnen de teelt vindt er een verschuiving plaats van tuinbloeier naar snijbloem. Een belangrijke reden daarvoor is de ontwikkeling van nieuwe soorten. Door veredeling zijn er tegenwoordig volop dahlia’s die veel langer doorbloeien in huis. Alleen al dit jaar heeft branchevereniging KAVB meer dan 70 nieuwe dahlia’s geregistreerd. In kassen wordt tot eind oktober volop geoogst. In de tuin bloeien dahlia’s tot diep in het najaar.

Nederland is de grootste dahliaproducent ter wereld met circa 340 hectare. De helft in de Bollenstreek gevolgd door Noord-Brabant, Noord-Holland en Limburg. Via de Nederlandse veilingen worden jaarlijks zo’n 20 miljoen snijdahlia’s verhandeld. De belangrijkste afzetlanden zijn Nederland, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Foto: KAVB/VidiPhoto  


21-09-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS