woensdag 23 juni 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Vakbonden voeren actie bij FloraHolland in Honselersdijk

Vakbonden voeren actie bij FloraHolland in Honselersdijk

De vakbonden FNV en CNV voerden dinsdagochtend actie bij de toegang tot FloraHolland in Honselersdijk. Volgens de bonden zitten de onderhandelingen voor een nieuwe CAO muurvast. Bij de poort werden flyers uitgedeeld.

De bonden eisen een loonsverhoging van 3,5 procent. 'We praten al sinds april van dit jaar en er zit geen schot in", zegt onderhandelaar Jeroen Brandenburg van FNV Agrarisch Groen tegen Omroep West. "Ook willen we dat ouderen een betere regeling krijgen. De gemiddelde leeftijd van medewerkers bij FloraHolland ligt rond de 55 jaar", vertelt de FNV-onderhandelaar. Een andere eis is dat uitzendkrachten hetzelfde betaald krijgen als mensen in dienst.

De vakbonden FNV en CNV gaan vandaag, woensdag 19 september, verder in gesprek over het cao en bieden de directie een tussenstand aan van de tot nu toe opgehaalde handtekeningen van de gehouden petitie. De bonden willen hiermee hun eisen voor de cao-onderhandelingen kracht bij zetten.

Als de onderhandelingen vandaag niets opleveren, sluiten de bonden een 'hete herfst' niet uit. Wat dat precies inhoudt, laat Brandenburg nog in het midden.

 


19-09-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS