zondag 18 augustus 2019
FN TOP add Top VvdM OZ Export via TFC

Groene dierenvrienden woonplanten van de maand oktober

Groene dierenvrienden woonplanten van de maand oktober

Mooi om te zien, lekker groen en er is geen reden voor paniek als je hond of kat er eens een hapje van neemt: groene dierenvrienden. Ze zijn door Bloemenbureau Holland gekozen tot woonplanten van de maand oktober.

Elke honden- of poezenbaas weet dat planten een onweerstaanbare aantrekkingskracht hebben op huisdieren. Geen kat die niet daadkrachtig iets groens in een pot uit de vensterbank duwt om zelf in het zonnetje de boel in de gaten te kunnen houden. En geen hond die in een plant geen potentieel graafproject ziet. Dáár kunnen we niets aan doen, maar met graslelie (Chlorophytum), parapluplant (Cyperus), kattengras (Hordeum), olifantenpoot (Beaucarnea) of bamboe (Bambusa) weet je in ieder geval dat ze er niets aan overhouden. En ze zijn ook nog mooi om te zien, zelfs als je geen huisdieren hebt. Het ergste wat je met deze planten kan overkomen is dat je harige vriend hem iets té lekker vindt.

De Chlorophytum/ graslelie heeft lange, brede zachtgroen met witte linten waartussen steeds nieuwe 'kindjes' groeien.
Cyperus/ parapluplant kenmerkt zit door doge stengels met bovenin een kroon die aan een parasol of paraplu doet denken.
De Beaucarnea/ olifantenpoot is bekend van het stevige stam met daarop een vrolijke krullenbol van smalle groene linten. 
Bij de Bambusa/ bamboe groeien uit stevige stammetjes dwars groene blaadjes met bovenin een brede kruin.
Hordeum/ Kattengas is frisgroen en zacht haal je hiermee uiterst decoratief groenvoer in huis.

De selectie Groene dierenvrienden heeft een internationaal karakter. Graslelie komt uit zuidelijk Afrika, olifantenpoot komt in het wild voor in Texas, Californië en Mexico waar hij wel 5-6 meter hoog kan worden. Parapluplant groeit aan de oevers van de Nijl in Egypte. Bamboe komt oorspronkelijk uit China en kattengras is eigenlijk gerst uit het Midden-Oosten.

Kijk voor meer informatie en beeldmateriaal op www.mooiwatplantendoen.nl
 


19-09-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS