vrijdag 12 april 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Samen vraag creŽren #blog

Samen vraag creŽren #blog

Elke maand deelt Pull Position een blog over haar visie en ervaring over uiteenlopende thema’s in de marketing en tuinbouwwereld. Dit keer vertelt Fleur Fiers-Bol over inspirerende communicatie over de sierteeltbranche en het belang daarvan.  

Deze maand worden we ondergedompeld in de meest inspirerende content over de orchidee. In de maand september is namelijk de ‘vlinderorchidee’ de Woonplant van de maand. Een mooi initiatief vind ik dat, de campagne Woonplant van de maand. Op deze manier wordt de consument - maar ook de mensen uit het vak - geïnspireerd over de mogelijkheden van al die bijzondere bloemen en planten die onze sector rijk is. Dat maakt mij als marketeer heel blij en ik ben van mening dat we nog veel meer, op deze inspiratievolle manier over onze producten moeten communiceren!

Fleur Fiers Bol En dat vergeten we nog wel eens, door   bijvoorbeeld tegenvallende prijzen op de   klok, een afnemende vraag of een uitbreiding   van de ‘concurrent’. Deze tegenslagen zal   iedere kweker en veredelaar herkennen en   ook wij als Pull Position hebben hier mee te   maken. Een natuurlijke reactie is het   verdedigen van het fort en zorgen dat het   eigen product zo snel mogelijk weggezet   wordt, tegen elk aannemelijk bod. Vertellen   waarom dit product eigenlijk zo bijzonder én   veel meer waard is, wordt op dat moment   een ondergeschoven kindje. Begrijpelijk!   Maar ook jammer, want we hebben zo’n     mooi product in handen; een product dat   mensen wereldwijd verblijdt.

Orchid Inspiration Days
Gelukkig zijn er veel initiatieven waar wij ons als sector van onze beste kant laten zien! En als we het dan over orchideeën hebben, is de Orchid Inspiration Days daar natuurlijk een perfect voorbeeld van. Zeven dagen lang openen meerdere orchideeënkwekerijen de deuren van hun bedrijf, om bezoekers te inspireren met de prachtige orchidee.
Pull Position pakt de gezamenlijke organisatie en communicatie op voor de deelnemende bedrijven en daarom heb ik het evenement de afgelopen drie jaar van dichtbij zien ontwikkelen. Heel tof vind ik dat de samenwerking binnen drie jaar is uitgegroeid van een regionale dekking met 5 kwekers, naar een samenwerking van inmiddels 14 bedrijven door het hele land! De internationale (!) bezoekersaantallen lopen daarbij in een rap tempo op. Ook merk ik dat de interesse vanuit internationale media en andere partijen écht heel groot is. Behalve zeven dagen inspireren op de bedrijfslocaties, delen we het hele jaar prachtige (video)beelden en andere content van de kwekerijen, die in heel Europa worden bekeken.

Interesse opwekken
Met de inspiratie op het orchideeënvlak zit het wel goed! Maar ook hier kunnen we in blijven verbeteren. En dan, naar mijns inziens, met name door nog meer samen te werken. Er zijn nog een heleboel orchideeënkwekerijen die niet meedoen met de Orchid Inspiration Days. Natuurlijk zorgt een toename van bedrijven ook ervoor dat sommige bezoekers een keuze zullen gaan maken in de bedrijven die zij zullen bezoeken. Maar het bereik van deze bedrijven samen is ook veel groter, wat zorgt voor extra bezoekersaantallen. Ik ben ervan overtuigd dat je als bedrijf je eigen toegevoegde waarde goed kenbaar moet maken. Wanneer dat overeenkomt met de interesse of behoefte van de bezoeker, zullen ze je zeker niet overslaan. Sterker nog, hoe fijn is het als mensen heel bewust kiezen om jouw bedrijf te bezoeken? Een groter compliment is er niet! Aangezien ieder bedrijf een mooi verhaal te vertellen heeft, zorgen al deze verhalen bij elkaar voor een prachtig ‘boek’: een must-see voor inkopers, verkopers en andere mensen die ervoor zorgen dat al die mooie orchideeën bij de consument terecht komen.

Orchid Inspiration Days

Sneeuwbaleffect met inspiratie
Laten we vooral allemaal de prachtige verhalen verspreiden over ‘onze’ bijzondere bloemen en planten. De initiatieven van collega-kwekers heel hard toejuichen en je ook daardoor laten inspireren. Want met elkaar kunnen we een enorm sneeuwbaleffect teweeg brengen en zal heel Europa - en misschien zelfs verder - van onze Nederlandse sierteeltproducten gaan houden.
En…. laten we daarnaast met een dikke stift de Orchid Inspiration Days - tussen 5 en 13 juni 2019 - in de agenda zetten. Want een bezoek aan dit evenement is dubbel en dwars de moeite waard!

Benieuwd naar mijn werkwijze voor de Orchid Inspiration Days van het afgelopen jaar? Ik schreef er een blog over. Lees hem hier! https://www.pullposition.nl/case-fleur-vertelt-orchid-inspiration-days/
 

Bron: www.FloraNews.vom
18-09-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS