maandag 24 juni 2019
FN TOP add Bakker.com via TFC

Dag van de Leraar (5 oktober) als bloemengeefmoment

Dag van de Leraar (5 oktober) als bloemengeefmoment

Voor het zesde jaar op rij strijden basisschoolleerkrachten in Nederland om het hoogste rapportcijfer. Op de vraag ‘welke juf of meester verdient een 10?’ hebben kinderen en ouders van basisscholen massaal gereageerd.

Uit de vele inzendingen selecteerde een jury per regio een finalist: Sandra Helleman uit Wateringen (regio Midden), Bart Heijnen uit Geleen (regio Zuid) en Roeling Tissingh uit Ruinerwold (regio Noord). Begin oktober wordt bekend gemaakt wie de onderwijstopper 2018 van Nederland is. De winnaar en vele andere leerkrachten worden dan volop in de bloemen gezet.

De verkiezing is een initiatief van stichting ‘Een 10 voor de Juf en de Meester’. De stichting roept ouders en kinderen op stil te staan bij wat de leerkracht voor hen betekent en motiveert hen waardering te tonen met een bloem of plant op de Dag van de Leraar (5 oktober).

Agnes van den Berg, initiatiefnemer van de campagne: “Het is geweldig dat bloemisten en tuincentra steeds meer inhaken op deze bijzondere dag. Bijvoorbeeld door het organiseren van speciale knutselmiddagen of het eenvoudig ophangen van de poster in de winkel.” De stichting ‘Een 10 voor de juf’ heeft vanaf week 38 promobags beschikbaar die gratis zijn af te alen bij diverse Cash & Carry’s in Nederland. Ook is de stichting aanwezig op het bloemistenevent van Pyramide op 2 oktober in Naaldwijk.

Via de Facebookpagina van Een 10 voor de Juf kan van 12 tot en met 26 september 2018 gestemd worden. De winnaar wordt begin oktober, vlak voor de Dag van de Leraar, bekend gemaakt. Hij of zij wordt verrast in de klas en flink in de bloemen gezet.

De campagne ‘Een 10 voor de juf’ wordt ondersteund door onder meer Stimuflori, Coloured by Gerbera, tuinplantenpromotie Outdoor, Altijd Kalanchoë, Royal Flora Holland, Plantion, Van der Voort Potplanten, Decorum, Koppert Biological Systems, Opti-flor, Florensis, Air So Pure, Holstein Flowers, SV.co, Zentoo, Altanova en RAP Redactie.

 


17-09-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS