dinsdag 23 juli 2019
TOP BLUEROOTS Top VvdM OZ Export via TFC

Introductie van Nationale Burenboeket

Introductie van Nationale Burenboeket

Fleurop Interflora Nederland heeft samen met kwekerscollectieven van seizoensbloemen en Alstroemeria een unieke samenwerking opgezet in het kader van Burendag op zaterdag 22 september 2018. Het resultaat is de introductie van het Nationale Burenboeket. Van elk Burenboeket dat via Fleurop.nl verkocht wordt, komt € 2,50 ten goede aan het Oranjefonds.

Volgens Jeroen de Zwart, directeur van Fleurop is Burendag de afgelopen jaren sterk gestegen in populariteit. Steeds meer mensen organiseren op die dag buurtactiviteiten of gaan bij de buren op de koffie. "Bloemen verbinden en zorgen voor een goed gevoel. Daarom introduceren wij het Nationale Burenboeket. Ideaal bij kennismaking of om je dank en waardering voor je buren te tonen.”, aldus De Zwart.

Om het Nationale Burenboeket van Fleurop nadere bekendheid te geven is een consumentgerichte pr-campagne gestart. Na afloop van Burendag wordt er geëvalueerd en gekeken naar eventuele vervolgen.

Nationale Burendag Burenboeket

Het doel van Burendag is om het goede contact met de buren te vieren of om juist nader kennis te maken met elkaar. Het uitgangspunt is dat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun directe woonomgeving. In heel Nederland organiseren het Oranjefonds en Douwe Egberts diverse activiteiten om buren meer met elkaar te verbinden.

Het Burenboeket bestaat onder andere uit Dahlia's en Violierenen zijn Alstroemeria’s toegevoegd omdat de zes bloemblaadjes verwijzen naar waardevolle buureigenschappen als begrip, humor, geduld, medeleven, daadkracht en respect. De oranje kleurstelling is,, volgens projectmanager namens de kwekerscollectieven Jacqueline Doornekamp niet alleen onze nationale kleur, maar staat tevens symbool voor vrolijkheid, warmte en gezelligheid.

foto: Fleurop


17-09-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS